« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
TERORIZAM?

Grad Basra potpuo blokiran nakon eksplozije generatora

Grad Basra na jugu Iraka potpuno je blokiran zbog sigurnosnih mjera poduzetih nakon eksplozije generatora u subotu navečer s 45 mrtvih i 185 ranjenih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Irak

,

Basra

,

blokada

,

Zucchero

Grad nastanjen uglavnom šijitima dobiva oko sedam sati struje dnevno zbog ograničenih izvora energije i velike potražnje te su lokalne vlasti pribjegle nepopularnoj mjeri prekida u isporuci struje.

U eksploziji generatora u subotu navečer poginulo je 45 osoba, a 185 je ranjeno, prenijeli su mediji koji su ranije izvijestili o 16 mrtvih. Vlasti istražuju uzrok nesreće i još nisu isključile da je eksplozija djelo terorista. Istodobno je u blizini eksplodirao i automobil-bomba, objavila je policija i najavila konferenciju za novinare kasnije u nedjelju.

Smješten 550 kilometara južno od Bagdada, grad Basra vapi za električnom energijom, napose ljeti kad se temperature penju na 49 stupnja Celzija i više. U lipnju su prosvjedi protiv ograničenih isporuka električne energije izazvali oštru reakciju policije te su u sukobima dvije osobe ubijene, a 15 je ranjenih. (hina/metro-portal)

08.08.2010. 11:49:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh