« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
BILI SMO!

Gotan Project rasplesao Zagreb u ritmu tanga

VIDEO - Zavodljiva mješavina argentinskog tanga i elektronike uz sjajnu pjevačicu Claudiju Pannone oduševila je publiku

Gotan Project
Gotan Project (Metro-portal/Cropix)
Više o

tango

,

Tango 3.0

,

Gotan Project

,

Claudia Pannone

Uistinu posebni Gotan Project nastupili su sinoć u gotovo potpuno ispunjenoj dvorani Kornati Hypo centra u Zagrebu i zasigurno ispunili očekivanja svojih hrvatskih fanova, ali i onih koji možda i nisu bili toliko upoznati s njihovom glazbom.

U Zagreb su se vratili kako bi predstavili svoj novi album ''Tango 3.0'', ali i izveli neke stare stvari. Uz njihove zavodljive pjesme koje su zbilja posebna mješavina argentinskog tanga s raznim drugim vrstama glazbe (elektronska glazba, jazz, a bilo je čak i rapa) publika se počela njihati već od prve pjesme.

Uz trojac koji je prije 10 godina osnovao Gotan Project (Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff i Christoph Müller) na koncertu je gostovalo još nekoliko glazbenika, a publiku je posebno oduševila pjevačica Claudia Pannone, i to svojim senzualnim, dubokim glasom koji savršeno nadopunjava njihovu tango glazbu, ali i stasom i posebnim šarmom. Ako je itko uopće mogao biti nezainteresiran na početku koncerta, Claudia je na sredini nastupa potpuno probudila publiku koja je svaku novu pjesmu nagrađivala sve snažnijim pljeskom.

Gotan project je puna dva sata atmosferu držao potpuno jednakom, vodeći publiku kroz svoja putovanja svijetom (pjesma ''Panamericana''), ali uvijek se vraćajući i odajući počast Argentini ("Rayuela" kao počast argentinskom autoru Julesu Cortázaru, "La Gloria" posvećena Diegu Maradoni i njegovom golu protiv Engleske 1986. godine ili ''Peligro'' kao posveta Buenos Airesu).

Osim same glazbe, oduševili su i specijalni efekti - kako glazbeni, tako i vizualni. Dečki iz Gotana pokazali su se kao vrsni DJ-evi za miks pultom, rasvjeta i light show bili su pomno odabrani za svaku pjesmu, a video zid je služio kao svojevrsni titlovi uz glazbu - iako titlovi za njihovu glazbu zbilja nisu potrebni, pa sve ako ne razumijete niti riječ teksta.

Gotan project izašli su na dva bisa i izveli još nekoliko pjesma, jednako osjećajno, energično i nadahnjujuće kao i cijeli koncert, pa se nadamo da neće dugo proći do novog tango druženja Gotan Projecta i Hrvatske.

17.11.2010. 11:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh