« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
NOVE CIJENE

Gorivo najskuplje u posljednjih mjesec i pol dana

Vozači koji koriste autoplin također nemaju razloga za zadovoljstvo budući da je ova vrsta goriva najskuplja u posljednjih šest i pol mjeseci

Autoplin je najskuplji u zadnjih pola godine
Autoplin je najskuplji u zadnjih pola godine (Arhiva)
Više o

gorivo

,

autoplin

,

cijene goriva

,

eurodizel BS

,

eurosuper BS 95

Nakon dva tjedna pada, u utorak su porasle cijene goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od utorka je skuplja za čak 20 lipa i sada se prodaje u rasponu od 9,15 do 9,19 kuna, ovisno o kompaniji. Ovo je ujedno i najviša cijena benzina i najveće poskupljenje u posljednjih mjesec i pol dana. Spremnik od 50 litara skuplji je za 10 kuna.

Vozači koji koriste dizelska goriva imaju malo više sreće. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra ove vrste goriva u utorak je poskupila 5 lipa i sada se prodaje u rasponu od 8,39 do 8,42 kune, ovisno o kompaniji. Vozači koji koriste autoplin također nemaju razloga za zadovoljstvo budući da je ova vrsta goriva najskuplja u posljednjih šest i pol mjeseci. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre autoplina u utorak je porasla za oko 14 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se po cijenu od 4,12 kuna. Plinski centar Zagreb (PCZ) još drži cijenu autoplina ispod četiri kune i prodaje ga za 3,90 kuna.

Skuplje gorivo u Hrvatskoj, pogotovo benzinskih goriva, posljedica je snažnog rasta cijena mediteranskoj burzi od čak 5,6 posto, dok su dizelska goriva na burzi poskupila 0,8 posto u odnosu na prethodni tjedan. Istodobno prosječni tečaj dolara prema kuni viši je za 0,85 posto. No, tečaj dolara nezaustavljivo raste već mjesec dana (ukupno 5 posto) i sada je na 7,20 kuna. Nastavi li se ovakav trend, pitanje je tjedna kada će se izjednačiti s tečajem eura i kune (sada je 7,61). 

01.12.2015. 10:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh