« Hrvatska
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
NOVE CIJENE

Gorivo najjeftinije od veljače

Inače, u posljednja dva tjedna cijena litre eurosupera pala je ukupno 35 lipa zbog čega je prosječan spremnik od 50 litara jeftiniji za 17,5 kuna

Cijene i dalje padaju
Cijene i dalje padaju (Arhiva)
Više o

gorivo

,

nove cijene goriva

Drugi tjedan zaredom padaju cijene goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od utorka je jeftinija između 10 i 13 lipa i sada se prodaje u rasponu od 8,88 do 8,92 kune, ovisno o kompaniji. To je ujedno i najniža cijena eurosupera u posljednjih gotovo devet mjeseci.

Inače, u posljednja dva tjedna cijena litre ove vrste goriva pala je ukupno 35 lipa zbog čega je prosječan spremnik od 50 litara jeftiniji za 17,5 kuna. Ovoga tjedna Tifon je lipu jeftiniji od Ine, a najnižu cijenu drži Plinski centar Zagreb (8,78 kuna)

Litra eurodizela u utorak je pala za 4, odnosno 5 lipa. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju u rasponu od 8,31 do 8,34 kune, ovisno o kompaniji.

Vozači koji koriste autoplin također imaju razloga za zadovoljstvo. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre ove vrste goriva u utorak je pala i to za oko 11 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se za oko 3,92 kune, što je najniža cijena u posljednjih mjesec dana.

Kako nam poručuju iz naftnih kompanija, jeftinije gorivo u Hrvatskoj posljedica je pada cijena motornih benzina i dizelskog goriva na mediteranskoj burzi za 1,8 odnosno 4,0 posto u odnosu na prethodni tjedan te porasta tečaja dolara prema kuni za oko 0,4 posto. 

27.10.2015. 11:54:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh