« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
POSKUPLJENJE

Benzin ponovno preko 9 kuna

Kako nam poručuju iz naftnih kompanija, skuplje gorivo u Hrvatskoj posljedica je rasta cijena dizelskog goriva i motornih benzina na mediteranskoj burzi

Loša vijest za one praznog spremnika
Loša vijest za one praznog spremnika (DeviantArt)
Više o

cijene goriva

,

poskupljenje goriva

Nakon dva tjedna uzastopnog pada, u utorak je poskupilo gorivo u Hrvatskoj. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od utorka je skuplja između 13 i 15 lipa i sada se prodaje u rasponu od 9,01 do 9,06 kuna, ovisno o kompaniji i svi imaju različite cijene. Spremnik od 50 litara tako je od utorka skuplji za oko sedam kuna.

Litra eurodizela u utorak je skuplja između 8 i 10 lipa. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju u rasponu od 8,40 do 8,44 kune, ovisno o kompaniji.

Vozači koji koriste autoplin također nemaju razloga za zadovoljstvo. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre ove vrste goriva u utorak je porasla za oko 6 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se po cijenu od 3,98 kune.

Kako nam poručuju iz naftnih kompanija, skuplje gorivo u Hrvatskoj posljedica je rasta cijena dizelskog goriva i motornih benzina na mediteranskoj burzi za 0,5 do 2,0 posto u odnosu na prethodni tjedan te porasta tečaja dolara prema kuni za oko 2,6 posto

03.11.2015. 10:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh