« Sport
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
plivanje

Gordan Kožulj izabran za direktora plivačke reprezentacije

Bivši plivač hrvatske reprezentacije istaknuo kandidaturu Hrvatske za LEN Kongres i juniorsko europsko prvenstvo.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (foto: arhiva)
Više o

plivanje

,

Gordan Kožulj

,

hrvatski plivački savez

,

hrvatsko plivanje

,

direktor plivačke reprezentacije

,

HPS

Na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog plivačkog saveza, koja je ovog vikenda održana u Osijeku, na mjesto novog direktora hrvatske plivačke reprezentacije imenovan je Gordan Kožulj.

Kožulj, koji se u prosincu prošle godine oprostio od aktivnog plivanja i reprezentacije, zamijenio je na tom mjestu dosadašnjeg v.d. direktora reprezentacije i glavnog tajnika HPS-a Tomislava Karla.

Od prošle godine Hrvatsko plivanje bogatije je za 3 svjetska i 5 europskih rekorda te više od 100 državnih rekorda u svim uzrasnim kategorijama. Na Svjetskom prvenstvu (25m) u Manchesteru osvojene su 2 zlatne i 2 brončane medalje, dok su na prvenstvima Europe u Eindhovenu (50m) i Rijeci (25m) osvojene 2 zlatne, 1 srebrna i 4 brončane medalje. Plivačka reprezentacija prošle godine nastupila je na velikim međunarodnim plivačkim natjecanjima kao što su Olimpijske igre u Pekingu, Svjetsko prvenstvo (25m) u Manchesteru, Europsko prvenstvo (50m) u Eindhovenu te Europsko prvenstvo (25m) u Rijeci. Od većih juniorskih natjecanja reprezentacija je nastupila na Svjetskom prvenstvu u Monterrayu i Europskom prvenstvu u Beogradu.

Kožulj je najavio da može biti predvodnik naših novih plivačkih uspjeha te očekuje da će u ovom olimpijskom ciklusu naše plivačice i plivači osvajati odličja na velikim natjecanjima i postavljati nove rekorde.

Ponukani pohvalama LEN-a i predstavnika medija za odličnu organizaciju Europskog prvenstva u plivanju u malim bazenima u Rijeci, HPS je odlučio istaknuti kandidature za domaćinstvo LEN Kongresa i juniorskog prvenstva Europe. (hina/metro-portal)

15.03.2009. 18:28:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh