« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SUDAR TITANA

Goran Ivanišević i John McEnroe za Dubrovačku bolnicu

Meč se održati u sklopu projekta "Let's DU it!", koji će biti dobra promocija za Dubrovnik i Hrvatsku

(Let's DU it!)
Više o

Goran Ivanišević

,

Dubrovnik

,

John McEnroe

,

rukomet sp

,

Hrvatska Australija

,

praznik

U zagrebačkom restoranu Apetit održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen humanitarni teniski dvoboj svjetskih legendi Gorana Ivaniševića i Johna McEnroa. Meč će se održati 8. srpnja u samom srcu starog grada Dubrovnika, ispred Kneževog dvora, u sklopu projekta 'Let's DU it!'.

Projekt su predstavili Mia Pećina, Predsjednica udruge Libertas i su-organizator projekta 'Let's DU it!', naš najpoznatiji tenisač i inicijator ideje Goran Ivanišević te predstavnica turističke agencije Exclusive Croatia, izvršna direktorica Gordana Pavliša Mirjanić. Osim što ćemo imati priliku vidjeti pravi teniski spektakl, sav prikupljen novac od ovog meča namijenjen je obnovi dječjeg odjela Opće bolnice u Dubrovniku.

Mia Pećina zahvalila se Gradu Dubrovniku na pokroviteljstvu i pomoći oko organizacije cijelog događanja, te predstavila projekt 'Let's DU it!' koji će trajati od 2. do 9. srpnja i uključivati nekoliko događanja. U sklopu projekta održat će se šesti Libertas Film Festival, na kojem će se od 2. do 6. srpnja prikazati više od 90 filmova iz cijelog svijeta, uz novost od dvije filmske radionice.

'Let's DU it!' je zapravo tjedan promocije Hrvatske i Dubrovnika prema cijelom svijetu, jer uz ovakvu ekipu vrhunskih sportaša i filmskih profesionalaca zasigurno će se čitati i slušati o Dubrovniku', naglasila je Pećina. U sklopu projekta očekuje nas i veliki regionalni muzički dan, u suradnji s Get Exited projektom, i to na samo zatvaranje festivala 6. srpnja.

I već dan nakon završetka filmskog djela projekta, počinje teniski užitak! Dan prije glavne teniske poslastice, meča koji će se održati ispred Kneževog dvora u četvrtak 8. srpnja, djeca Dubrovnika i regije imat će priliku učiti od najboljih. Za djecu će 7. srpnja biti organiziran Kid's Day na Lapadu gdje će Goran i John podijeliti svoja dugogodišnja iskustva s mogućim budućim asevima svjetskog tenisa.

Naš teniski as Goran Ivanišević ovom prilikom je istaknuo kako oduvijek s velikom ljubavi posjećuje Dubrovnik te mu je velika želja pomoći djeci tog prekrasnog grada, zato se i dosjetio ove ideje i u Hrvatsku pozvao svog dugogodišnjeg prijatelja Johna McEnroa kako bi zajedno pomogli u obnovi ovog bolničkog odjela koji je djeci toliko potreban.

Predstavnica turističke agencije Exclusive Croatia, su-organizatora događanja, gđa. Gordana Pavliša Mirjanić pohvalila je ideju i organizaciju projekta, u koji su se sa zadovoljstvom uključili. „Ovaj projekt zasigurno predstavlja izvrsnu promidžbu Dubrovnika i Hrvatske u svijetu, kako zbog kvalitete sudionika ovog teniskog spektakla tako i zbog jedinstvenog mjesta na kojem će se meč igrati te naravno zbog finalnog cilja same akcije", izjavila je.

Ulaznica za ovaj sportski dvoboj, po cijeni od 1000 kn moći će se kupiti preko agencije Exclusive Croatia.

31.05.2010. 16:29:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh