« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
JADRANKA KOSOR

Od Dodika očekujem stvarne i konkretne poteze

Kosor je to izjavila u središnjici HDZ-a, nakon potpisivanja sporazuma o suradnji s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem

(Admir Buljubasic / CRoPIX)
Više o

Milorad Dodik

,

Republika Srpska

,

Jadranka Kosor

Predsjednica HDZ-a i hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas kako je dobro čuti da premijer Republike Srpske Milorad Dodik poziva Hrvate da se vrate u Republiku Srpsku, ali i naglasila kako očekuje "stvarne aktivnosti" koje će prognanima omogućiti siguran povratak.

Zamoljena da komentira Dodikov poziv na povratak, Kosor je podsjetila da se u RS do sada vratilo svega oko 10 posto prognanih Hrvata, zbog, kako tumači, nejasne perspektive povratka.  "Jako je važno vidjeti djela i u budućnosti vidjeti što će se stvarno učiniti. Kad se radi o porukama koje šalju političari, nas će se procjenjivati po onome što radimo, a puno manje po onome što govorimo. Prema tome, očekujem stvarne aktivnosti i stvarne korake", rekla je premijerka.

Naglasila je, ipak, da je dobro da je Dodik povratnicima zajamčio sigurnost te dodala kako sada "očekuje stvarne i realne korake".

Komentirajući posjet predsjednika Josipovića RS, Kosor je kazala kako pozdravlja sve koji njeguju kulturu dijaloga, razgovore i izgradnju mostova. "Apsolutno, posjet predsjednika Josipovića je na tom tragu", rekla je.

Istaknula je da treba odati počast svakoj žrtvi, ali i da se ne smije zaboraviti da je ratna mašinerija koja je unesrećila stotine tisuća ljudi krenula od Slobodana Miloševića. "Tu činjenicu nitko nikada ne smije zaboraviti. Ona se ne smije preskakati, zato što je to povijesna činjenica", rekla je Kosor.

"Počast svim žrtvama i neprekidno, trajno građenje mostova je zadaća svih nas i u tome se ja i predsjednik Josipović nadopunjujemo", dodala je.

Zamoljena da komentira prvih sto dana Josipovićeva mandata, Kosor je kazala kako je zadovoljna činjenicom da je predsjednik podupro gospodarski program vlade i borbu protiv korupcije, koja, tvrdi, nema potporu svih relevantnih stranaka. (hina/metro-portal)

31.05.2010. 15:48:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh