« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
POSLOVNA PRILIKA

Google u Hrvatskoj pokreće posao s lokalnim timom

Kompanija je zaključila kako će zbog velike potražnje potrošačima ponuditi svoje aplikacije na lokalnom jeziku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Google

,

Hrabren Suknaić

,

Google EMEA

Nakon lansiranja 15 lokaliziranih potrošačkih proizvoda za hrvatske korisnike, kao i oglašivačkih proizvoda za poslovne korisnike uključujući AdWords i AdSense, Google u Hrvatskoj pokreće posao sa lokalnim timom od sredine srpnja 2009., priopćeno je iz češke podružnice te internetske kompanije.

Google je do sada u Hrvatskoj bio prisutan s 15 potrošačkih proizvoda za lokalne korisnike uključujući Google Tražilica, iGoogle - aplikacija za kreiranje vlastite naslovnice, Gmail - besplatni email s kapacitetom od 7GB, Picasa - alata za organizaciju i dijeljenje fotografija, Bloggera - alat za objavljivanje blogova ili neke od online aplikacija za uredsko poslovanje kao što su Google Dokumenti i Google Kalendar.

"Donijeli smo ovu odluku jer vidimo prilike u Hrvatskoj i regiji u oba područja - potrošačkih i poslovnih proizvoda. S jedne strane postoji veliki interes lokalnih korisnika za naše proizvode te im stoga želimo pružiti korisne i inovativne aplikacije na lokalnom jeziku", kaže Hrabren Suknaić, Googleov regionalni menadžer za Adriatic regiju koji je već od ranije dio Google EMEA tima s fokusom na ovu regiju.

Dodaje da s druge strane žele pomoći hrvatskim tvrtkama kao i onima iz regije da budu prisutne te da ih se može pronaći na internetu, te im pokazati kako mogu profitirati od online marketinga, posebno u današnjem okruženju ekonomske krize.

Izvor: Hina

16.07.2009. 20:59:23
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Stjepan
    25.05.2010. 18:46
    Google je prisutan u Hrvatskoj. Naime ako kliknete na link doći će te na web stranicu:Google Hrvatska.
    http://www.google.hr/ig?t=0
    Google Hrvatska je i vaša web stranica, na koju možete postaviti teme koje vas zanimaju ali i teme koje će zanimati cijeli svijet. S mojom web stranicom Google Hrvatska mnogi će saznati za Hrvatsku, njezine prirodne ljepote ali i za vaš biznis. Hvala vam i pozdrav!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh