Metro-portal.hr

objavljeno 16.07.2009. 20:59:23
POSLOVNA PRILIKA

Google u Hrvatskoj pokreće posao s lokalnim timom

Kompanija je zaključila kako će zbog velike potražnje potrošačima ponuditi svoje aplikacije na lokalnom jeziku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)

Nakon lansiranja 15 lokaliziranih potrošačkih proizvoda za hrvatske korisnike, kao i oglašivačkih proizvoda za poslovne korisnike uključujući AdWords i AdSense, Google u Hrvatskoj pokreće posao sa lokalnim timom od sredine srpnja 2009., priopćeno je iz češke podružnice te internetske kompanije.

Google je do sada u Hrvatskoj bio prisutan s 15 potrošačkih proizvoda za lokalne korisnike uključujući Google Tražilica, iGoogle - aplikacija za kreiranje vlastite naslovnice, Gmail - besplatni email s kapacitetom od 7GB, Picasa - alata za organizaciju i dijeljenje fotografija, Bloggera - alat za objavljivanje blogova ili neke od online aplikacija za uredsko poslovanje kao što su Google Dokumenti i Google Kalendar.

"Donijeli smo ovu odluku jer vidimo prilike u Hrvatskoj i regiji u oba područja - potrošačkih i poslovnih proizvoda. S jedne strane postoji veliki interes lokalnih korisnika za naše proizvode te im stoga želimo pružiti korisne i inovativne aplikacije na lokalnom jeziku", kaže Hrabren Suknaić, Googleov regionalni menadžer za Adriatic regiju koji je već od ranije dio Google EMEA tima s fokusom na ovu regiju.

Dodaje da s druge strane žele pomoći hrvatskim tvrtkama kao i onima iz regije da budu prisutne te da ih se može pronaći na internetu, te im pokazati kako mogu profitirati od online marketinga, posebno u današnjem okruženju ekonomske krize.

Izvor: Hina

16.07.2009. 20:59:23
http://metro-portal.hr/google-u-hrvatskoj-pokrece-posao-s-lokalnim-timom/19567/