« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
PRVI

Google priznao Palestinu, Izrael negoduje

Google na naslovnici je svog palestinskog izdanja oznaku 'palestinska područja' zamijenio 'Palestinom', a Izrael je zbog takve odluke izrazio žaljenje

Google je krenuo dalje ...
Google je krenuo dalje ... (Screenshot)
Više o

Google

,

Izrael

,

Palestina

Odluka je politički prijeporna jer konačan status Zapadne obale, Gaze i Istočnog Jeruzalema otvoreno je pitanje u Ujedinjenim narodima, podsjeća BBC.

Google je 'priznao' Palestinu pošto je 29. studenoga 2012., Opća skupština UN-a priznala Palestini 'promatrački status države nečlanice Ujedinjenih naroda' čemu su se oštro usprotivili Izrael i Sjedinjene Države.

Opća skupštine izglasala je takvu odluku nakon pokušaja palestinske vlasti 2011. da dobije status punopravne članice svjetske organizacije u čemu nije uspjela zbog nejedinstva Vijeća sigurnosti UN-a.

Palestinska vlast u diplomatskoj se prepisci od kraja 2012. potpisuje kao 'država Palestina'.

Glasnogovornik Googlea Nathan Tyler priopćenjem je branio odluku tvrtke i rekao da će oznaka 'palestinska područja' biti zamijenjena 'Palestinom' u svim Googleovim proizvodima i da pretraživač slijedi politiku UN-a.

Glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova Yigal Palmor izrazio je žaljenje što se 'privatno internetsko poduzeće na kontroverzan način upleće u međunarodnu politiku'. 

03.05.2013. 17:47:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh