« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina
UPDATE PLEASE

Google prestaje s podrškom za starije preglednike

Ukoliko koristite usluge poput Gmaila, Google Calendara i Google Docsa ne zaboravite do 1.8. skinuti najnoviju verziju vašeg preglednika

Fotografija vijesti
Više o

Google

,

preglednik internet

,

web browser

Od 1. kolovoza ove godine Google prestaje sa pružati podršku za svoje usluge korisnicima koji koriste Internet Explorer 7, Safari 3 i Firefox 3.5 i sve njihove starije verzije.

Konkretno, ukoliko i nakon tog datuma nastavite koristiti Gmail, Google Calendar, Google Talk i Google Docs na gorenavedenim inačicama web browsera mogli bi imati problema sa stabilnosti, bugovima i nemogućnošću korištenja nekih opcija.

Google također upozorava korisnike koji ne nadograde svoje preglednike na mogućnost da im vrlo brzo ove usluge potpuno prestanu raditi.

Kao razlog takvom požurivanju prebacivanja na novije verzije softwera navode sigurnosne rupe u starim preglednicima koje lako mogu kompromitirati sigurnost korisnika.

Što se tiče njihovog preglednika, Google Chroma, kompanija je objavila da će sa svakom novom inačicom automatski prestajati podrška za inačicu koja je u tome trenutku treća po starosti.

Isto tako, svim se korisnicima Chroma preporučuje da ako već nisu, obavezno uključe automatsko obnavljanje.

Iz Googla poručuju kako su novi preglednici puno više od samog poboljšanja dizajna i praktičnosti, već su potrebni i za sve ono što web budućnost donosi. Stari preglednici jednostavno nisu u mogućnosti isporučiti korisniku visokokvalitetno iskustvo surfanja kakvo mogu noviji.

I druge su kompanije koristile razne metode da nagovore korisnike na nadogradnju. Microsoft je, na primjer, uključivao svoj softver u programske pakete mjesečnih Windows nadogradnji.

Međutim, statistike pokazuju da 20% korisnika Interneta još uvijek koriste Internet Explorer 7 ili stariju verziju.

Zanimljivo, čak 34% korisnika iz Kine još uvijek surfaju preko Internet Explorer 6, iako je ta verzija u nekoliko navrata proglašena „najnesigurniji komad softvera na planetu".

07.06.2011. 13:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh