« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
3 MILIJUNA NASLOVA

Google otvorio elektroničku knjižaru u SAD-u

Google je u Sjedinjenim Državama otvorio elektroničku knjižaru s više od tri milijuna digitaliziranih naslova, među kojima su neki besplatni

Elektronička knjiga
Elektronička knjiga (Wikipedia)
Više o

Google

,

SAD

,

elektronička knjižara

Knjige, dostupne na web stranici books.google.com, mogu se presnimiti na svako računalo spojeno na internet ili pomoću namjenskih aplikacija na prenosive uređaje, pa i na telefone koji rade s Googleovim sustavom Androidom i s Appleovim proizvodima kao što su iPhone i iPad.

Nekoliko elektroničkih čitača Sonyjeve proizvodnje moći će dešifrirati te naslove, ali ne i Amazonov čitač Kindle koji je dosad suvereno vladao na tržištu elektroničkog nakladništva. "Mislimo da će to biti najveća e-biblioteka u svijetu", rekla je Googleova glasnogovornica Jeannie Hornung.

Amazon pak tvrdi da raspolaže s oko 725.000 naslova u svojoj digitalnoj knjižnici u SAD-u. Google otvara knjižnicu u suradnji s nekoliko nakladnika, a pravosuđe još nije dalo svoje mišljenje o ugovoru koji je prije više od dvije godine zaključio s američkim društvima književnika i nakladničkim kućama.

Google koji planira staviti na internet sve znanje svijeta, kaže da je već digitalizirao više od 15 milijuna knjiga na 400 jezika u stotinjak zemalja. Googleova digitalna knjižnica iduće će se godine razvijati na međunarodnoj razini. (hina/metro-portal)

06.12.2010. 19:19:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh