« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
DOODLE

Google odao počast Heinrichu Hertzu

Animirani je doodle homage činjenici da je on prva osoba koja je uspješno dokazala postojanje elektromagnetskih valova, bez kojih bi svakodnevni život bio naprosto nezamisliv

Fotografija vijesti
Više o

Google

,

Heinrich Rudolf Hertz

,

Doodle

,

Google doodle

Jedan od najvećih znanstvenika moderne civilizacije i čovjek kojem dugujemo megaherce i gigaherce dobio je danas svoju „zvjezdicu" na virtualnoj „stazi slavnih", i to u obliku već tradicionalnog Googlovog doodla.

22. veljače obilježava točno 155 godina od rođenja Heinricha Hertza, rođenog u Hamburgu 1857. godine, kojemu se internetski gigant na ovaj način odlučio odati počast kakvu zasiurno zaslužuje.

Animirani doodle svojevrsni je homage Herzovom postignuću i činjenici da je bio prva osoba na svijetu koja je uspješno dokazala postojanje elektromagnetskih valova, zaslužnih za radio, televiziju, mobitele i radare, bez kojih bi nam svakodnevni život bio naprosto nezamisliv.

Jedinica SI sustava hertz nazvana je upravo po njemu, a označava jedan ciklus kroz sekundu vremena, a koristi se i danas u mjerenju bežične komunikacije i snage procesora, kakvog ima i vaše računalo s kojeg čitate ovaj članak.

22.02.2012. 07:35:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh