« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
COOL

Google objavio AI alate za samodijagnostiku stanja kože

Googleov novi alat za pomoć detekcije problema s kožom može otkriti 288 problema i pružiti jednostavne medicinske informacije

Više o

Google

,

AI

,

samodijagnostika kože

Tehnološki div Google lansirao je AI alat koji će korisnicima pomoći da sami dijagnosticiraju stotine stanja kože. Od korisnika se traži da snimi tri fotografije gdje postoji problem s kožom, odgovori na neka pitanja kako bi pomogla u analizi i dobili se relevantni rezultati, korištenjem umjetne inteligencije.

Googleov novi alat za pomoć detekcije problema s kožom može otkriti 288 problema i pružiti jednostavne medicinske informacije.

Tim je trenirao model na milijunima slika problema s kožom, tisućama slika zdrave kože i 65.000 slika u kliničkom okruženju. Model uzima u obzir čimbenike kao što su dob, tip kože, spol i nacionalnost kada sugerira moguće situacije. Google također surađuje s istraživačkim timom sa Sveučilišta Stanford, kako bi testirao kako alat djeluje u zdravstvenom okruženju.

Trenutno je alat još uvijek u fazi testiranja i očekuje se da će biti pokrenut kasnije ove godine, no ovisno o lokalnim propisima, možda se neće moći pokrenuti globalno. Međutim, u Europi je stekao CE certifikat kao medicinski proizvod niskog rizika, iako nije zamjena profesionalnoj medicinskoj analizi ili liječenju.

Piše: Sanja Ledinek
29.05.2021. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh