« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
NOVOSTI

Google Fuchsia OS dostupan za testiranje u pregledniku

Izvorni kod operacijskog sustava Fuchsia OS objavljen je na GitHubu i zahvaljujući Android Community ekipi otkriveno je da se demo verzija može 'isprobati' u bilo kojem web pregledniku

Isprobajte i vi!
Isprobajte i vi! (Google)
Više o

Google

,

operativni sustav

,

Fuchsia

Glasine koje već neko vrijeme kruže prostranstvima interneta oko Googleovog razvija novog operativnog sustav Fuchsia OS - pokazale su se točnima.

Fuchsia OS platforma se temelji na Meganta jezgri, stvorenoj na takav način da operativni sustav može raditi na pametnim telefonima, tabletima, računalima, televizorima, pametnim satovima itd.

Iako Google nigdje ne objavljuje da će ovaj OS biti zamjena za Android, ali mnogi su sigurni u to, osobito ako Google izgubi tužbu od Oraclea.

Izvorni kod operacijskog sustava Fuchsia OS objavljen je na GitHubu i zahvaljujući Android Community ekipi otkriveno je da se demo verzija može 'isprobati' u bilo kojem web pregledniku.

Najbolje je upotrijebiti Chrome, jer je u njemu zajamčeno da će ispravno funkcionirati. Iako su funkcije ograničene, ipak se možete upoznati kako izgledaju obavijesti o dolaznoj pošti, vremenu putovanja na posao, vidjeti neke recepte (na temelju AI).....nećemo vam sve otkriti :D 

 

Dakle, ako ste zainteresirani da vidite što su Google programeri osmislili, pomoću ove veze pokrenite demo verziju.   

Piše: Sanja Ledinek
18.04.2018. 09:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh