« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
GOOGLE+

Google+ dobiva milijun novih korisnika svaki dan

Google+ u samo je mjesec dana narastao na 25 milijuna korisnika, za što je Facebooku trebalo 3 godine, a Twitteru 30 mjeseci

Fotografija vijesti
Više o

Google

,

Facebook

,

Google Plus

Googleova nova društvena mreža trenutno broji više od 25 milijuna korisnika, a budući da je do tog broja došla u svega mjesec dana, najbrže je rastuća društvena mreža u povijesti.

Lansirana krajem lipnja, stranica Google+ trenutno dobiva oko milijun novih korisnika svaki dan.

Za usporedbu, Facebooku je trebalo oko 3 godine da dostigne istu brojku, a Twitteru oko 30 mjeseci, kažu analitičari tvrtke comScore.

Samo u SAD-u Google+ ima oko 6 milijuna korisnika, a broji i 3,6 milijuna Indijaca. Milijun Britanaca i Kanađana napravilo je također svoje profile na stranici, Nijemaca je tek neznatno manje, a Francuska i Tajvan imaju oko pola milijuna korisnika.

Stručnjaci ipak upozoravaju kako ovaj nagli rast Googleove mreže ne znači nužno i dugoročni uspjeh projekta. Još su uvijek svježa sjećanja na vrijeme kada je MySpace u nešto manje od dvije godine dostigao istu brojku, samo kako bi ubrzo nakon toga počeo gubiti korisnike.

S druge strane, tvorci mobilnih aplikacija tvrde kako je Google+ upravo ono što tržištu sada treba.

Prema istraživanju provedenom od strane tvrtke IDC, čak 68% stučnjaka i analitičara u IT industriji smatra kako će Google+ dostići Facebook, koji trenutno broji 750 milijuna korisnika.

Tvrde kako je najvažnija prednost Googla činjenica da tvrtka ima i brojne druge servise, poput Gmaila, Mapsa i YouTubea, koje lako može integrirati u svoju društvenu mrežu.

„Nemamo magičnu kuglu, ali Google+ svakako ima puno potencijala", zaključuju u IDC-u.

03.08.2011. 17:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh