« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
IZBORI 2011.

GONG zaprimio 15-ak dojava o kršenju izborne šutnje

Građani su GONG-u prijavili 15-ak slučajeva kršenja izborne šutnje, od dijeljenja letaka do "agitiranja predstavnika Katoličke crkve tijekom mise u gradu na istoku Hrvatske"

Fotografija vijesti
Više o

GONG

,

Hrvatska

,

izbori u hrvatskoj

,

izborna šutnja

GONG je danas do 14 sati zaprimio 15-ak dojava građana o različitim oblicima kršenja izborne šutnje, uglavnom iz Zagreba i istočnih dijelova zemlje, te iz inozemstva, priopćeno je popodne iz te nevladine udruge, javlja Hina.

Navodi kako su "izbornu šutnju podjednako kršile i veće i manje stranke, i to na različite načine".

Tako je GONG-u dojavljeno lijepljenje plakata na gradskom info centru, dijeljenje letaka, pa čak i ispred jednog biračkog mjesta u inozemstvu, pojavljivanje letaka pojedinih političkih stranaka u poštanskim sandučićima, SMS poruke i Facebook aktivnosti s uputama o glasovanju, te telefonsko agitiranje putem govornog automata koji sugerira glasovanje za određenu političku stranku. Dojavljeno je i, kako tvrde iz GONG-a, "agitiranje predstavnika Katoličke crkve tijekom mise u gradu na istoku Hrvatske".

GONG u priopćenju podsjeća sudionike izbora - sve političke stranke i kandidate - da je do nedjelje u 19 sati obavezno poštivanje izborne šutnje. Što se tiče društvenih mreža, objave novih sadržaja trećih osoba koje nisu sudionici izbora ne smatraju se kršenjem izborne šutnje, dodaje se u priopćenju.

GONG još jednom podsjeća kako su svi poslodavci dužni svojim zaposlenicima koji žele iskoristiti svoje biračko pravo, osigurati slobodno vrijeme za glasovanje te da starije, nemoćne i bolesne osobe, kao i trudnice i osobe s posebnim potrebama mogu od biračkog odbora zatražiti dolazak članova biračkog odbora do njihove lokacije.

Lokaciju određenog biračkog mjesta, građani mogu provjeriti na internetskoj stranici Ministarstva uprave.

GONG također podsjeća kako je do nedjelje, 4. prosinca, u 19 sati obavezno poštivanje izborne šutnje te stoga apelira na sve političke stranke i kandidate da se suzdržavaju od bilo kakvih promotivnih aktivnosti.

Sve daljnje informacije o svojim aktivnostima (priopćenja, rezultati PVT-a, vodiči i upute građanima,...), GONG objavljuje na svojim internetskim stranicama kao i na Facebook stranici.

GONG u priopćenju navodi i da je za sva pitanja i informacije o izbornom procesu nadležno Državno izborno povjerenstvo (DIP) RH, dostupno na telefonima (01) 4569 712 ili (01) 4569 713, e-mailu dip@izbori.hr te putem internetske stranice www.izbori.hr

03.12.2011. 17:28:48
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    urbanjungle
    03.12.2011. 18:23
    glasajte za HSLS
  2. avatar
    urbanjungle
    03.12.2011. 18:23
    eto,prekršio sam šutnju odnosno pišnju
  3. avatar
    urbanjungle
    03.12.2011. 18:24
    alo , di je GONG, 4 kreleta dobivaju plaču 4 godine a sad ih nema
  4. avatar
    urbanjungle
    03.12.2011. 18:25
    idem ih zvat da Metroportal krši šutnju
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh