« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
KATASTROFALAN ODAZIV

U Mostaru glasovalo samo 3,4 posto od 108 tisuća registriranih birača

Na području koje pokriva Generalni konzulat u Mostaru glasovalo je tek 3,4 posto od upisanih 108.000 hrvatskih državljana s pravom glasa

Slab odaziv u
Slab odaziv u "dijaspori" (Arhiva)
Više o

Sabor

,

izbori

,

Hrvatska

,

Bosna i Hercegovina

,

glasači

Prvoga dana izbora za Hrvatski sabor na području koje pokriva Generalni konzulat u Mostaru glasovalo je tek 3,4 posto od upisanih 108.000 hrvatskih državljana s pravom glasa, potvrdili su iz konzulata, javlja Hina.

Na 11 biračkih mjesta smještenih u Osnovnoj školi Ilije Jakovljevića u Mostaru svoje biračko pravo ostvarilo je 3.685 birača, rekao je generalni konzul RH u Mostaru Velimir Pleša. Po njegovim riječima glasovanje je proteklo bez problema. Izrazio je očekivanje kako će značajno veći broj birača glasovati tijekom sutrašnjeg dana kao što je to bilo i prijašnjih izbora.

Po Plešinim riječima nemali broj osoba nije se prethodno registrirao budući da imaju prijavljeno prebivalište u Hrvatskoj pa nisu mogli glasovati u Mostaru.

Generalni konzulat u Mostaru pokriva područje od krajnjeg jugoistoka BiH u Trebinju, do Drvara na jugozapadnome dijelu ove zemlje.

03.12.2011. 21:10:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh