« Fun
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
tko će prije

Golub Winston brži od interneta

U neobičnoj utrci, golub je poruku od 4GB prednio brže od južnoafričkog ponuđača ADSL usluga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Facebook)

Na ideju o održavanju utrke između goluba i interneta došli su iznervirani zaposlenici poduzeća The Unlimited kojima svakodnevni rad otežava nevjerojatna sporost takozvanog brzog interneta u Južnoj Africi.

U junaka dana prometnuo se 11-mjesečni golub Winston koji je put od 85 km između pozivnog centra poduzeća The Unlimited do njihova sjedišta u Hillcrestu prešao za jedan sat i osam minuta.

Winstonu je na nozi bila pričvršćena memorijska kartica sa 4GB podataka, a zajedno s vremenom za snimanje i skidanje podataka s kartice, golubu je za cijeli prijenos trebalo dva sata i sedam minuta.

„Winston je bio nešto sporiji nego što smo očekivali, vjerojatno zbog kišnog vremena.“, izjavio je Kevin Rolfe, direktor The Unlimiteda.

S druge strane, rekorde u sporosti oborio je južnoafrički ponuđač ADSL usluga - Telkom. Dok je Winston letio, s računala na računalo je internet vezom prebačeno samo 4% od 4GB podataka.

„Prema pokazanoj brzini, cjelokupan prijenos putem interneta trajao bi 2 dana“, zaključili su radnici poduzeća.

Pobjedom protiv interneta, Winston je stekao brojne obožavatelje pa je na Facebooku već otvoren njegov profil pod nazivom „Winston The Pigeon“.

10.09.2009. 16:40:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh