« Fun
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
vjerovali ili ne

Svijet u ludim brojkama

Donosimo kratki pregled najzabavnijih statističkih podataka.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

zanimljivosti

,

gluposti

,

zanimljivi podaci

,

smiješne informacije

8% žena bi seks rado zauvijek zamijenilo s čokoladom, a 10% muškaraca bi se doživotno odreklo seksa ako bi to značilo da više nikada ne trebaju otići na posao.

50 kaveza za životinje nalazi se u avionima "Pet Airwaysa" umjesto klasičnih sjedala. Američka kompanija specijalizirala se za linijski prijevoz životinja, a tijekom leta o psima i mačkama brine školovana posada. Cijena leta po životinji iznosi oko 110 eura.

2% populacije na bankovnim računima drži pola svjetskog bogatstva. S druge strane, siromašna polovica Zemlje zajedno ne posjeduje niti jedan posto svjetskih sredstava.

Čovjek tijekom života pojede oko 10 pauka i 70 insekata dok spava.

15 milijuna eura duguje saudijska princeza skupocjenim pariškim trgovinama. Francuska prodavaonica nakita već mjesecima čeka na uplatu od 600.000 eura, dok se princeza pod krinkom diplomatskog imuniteta skriva od javnosti.

Jednosatno slušanje glazbe sa slušalicama, povećava broj bakterija u uhu za 70%.

Blizanci jedne Čileanke imaju različite očeve. Do takvih slučajnosti dolazi samo u jednom od milijun slučajeva rođenja blizanca.

50% pučanstva nikada nije primilo ili izvršilo telefonski poziv.

Američke zrakoplovne kompanije su 1987. uštedjele 440.000 dolara tako da su iz svake poslužene salate izostavile po jednu maslinu.

Više ljudi je poginulo od napada majmuna nego u avionskim nesrećama.

10.09.2009. 18:36:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh