« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SPORNI ZAKON

Golf igralištem na Markovu trgu protiv štetnog Zakona o golfu

POGLEDAJTE VIDEO - Aktivisti su poslali otvoreno pismo svim saborskim zastupnicima da ukinu Zakon o golfu

(Bruno Konjevic / CROPIX )
Više o

Zelena akcija

,

GONG

,

Transparency International Hrvatska

,

Zelena Istra

,

golf igrališta

,

Zakon o golfu

Nevladine udruge Zelena akcija, GONG, Transparency International Hrvatska i Zelena Istra na današnjoj su novinarskoj konferenciji na Markovom trgu još jednom pozvali saborske zastupnike, da ukinu Zakon o igralištima za golf i spriječe malverzacije poljoprivrednim i šumskim zemljištima. Članovi udruga su i vježbali golf udarce ispred Sabora.

"Hrvatski sabor je jedini parlament na svijetu, koji je izglasao zakon o golfu", naglasila je Jagoda Munić iz Zelene akcije. Dodala je, da su jučer poslali otvoreno pismo svim saborskim zastupnicima, da u današnjoj raspravi i izmjenama zakona o igralištima za golf pokrenu njegovo ukidanje jer je protivan interesu Hrvatske i svih njenih građana.

Predstavnica GONG-a Sandra Pernar je podsjetila, da ustavni sud još nije odgovorio na zahtjev nevladinih udruga o ocjeni ustavnosti spornog zakona, te da još nije usvojena uredba, kojom bi zakon postao valjan, iako je od donošenja zakona prošlo već 17 mjeseci.

Sporni zakon idu na ruku pojedinim investitorima, prema kumovskim i obiteljskim vezama, rekao je između ostalog Zorislav Antun Petrović iz Transparency Internationala.

Munić je podsjetila da ni saborski odbor za turizam ne podržava zakon:

Poput projekta na Cvjetnom trgu, golf igrališta možemo zahvaliti kumskim vezama:

Evo kako se golf igrao na Markovu trgu:

19.05.2010. 13:38:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh