« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
MA DA?

Godišnji odmor određuje duljinu života?

Ističe se važnost korištenja odmora u potpunosti na godišnjem nivou, odnosno svih dana na raspolaganju u tijeku jedne godine

Jednostavno morate na godišnji
Jednostavno morate na godišnji (Arhiva)
Više o

stres

,

godišnji odmor

,

dulji život

Svi znamo barem jednog lika koji se ili hvali ili žali da ne ide na godišnji, a ako ćemo vjerovati znanstvenicima, tako si značajno skraćuje život. Naime, prema njihovim tvrdnjama, možete vi zdravo jesti i vježbati koliko hoćete, no bez godišnjeg odmora život će vam trajati - kraće.

Naime, redovno uzimanje godišnjeg odmora može produžiti život, a najmanje tri tjedna godišnjeg imaju blagotvoran utjecaj na zdravlje, rezultati su istraživanja sveučilišta u Helsinkiju koje je trajalo 40 godina.

Kod muškaraca koji godišnje uzimaju manje odmora utvrđena je 37 posto veća mogućnost umiranja, u odnosu na one koji su uzimali četiri tjedna.

Oni koji ne odlaze na godišnji odmor obično ostaju duže na poslu i manje spavaju, što ostavlja velike negativne posljedice po zdravlje.

U studiji se ističe važnost korištenja odmora u potpunosti na godišnjem nivou, odnosno svih dana na raspolaganju u tijeku jedne godine.

U Velikoj Britaniji, osobe koja rade pet dana tjedno moraju imati najmanje 28 dana plaćenog odmora godišnje.

Francuska ima najdarežljiviji paket odmora u Europi. Radnici u ovoj zemlji imaju pravo na 30 radnih dana godišnje, a rade 35 sati tjedno, što je najkraće u EU.

SAD su jedina napredna ekonomija na svijetu koja ne garantira svojim radnicima bilo kakav plaćeni godišnji odmor, ali će većina kompanija stalnim radnicima dopustiti 10 dana odmora.

U istraživanju sveučilišta u Helsinkiju sudjelovalo je 1.222 sredovječnih muškaraca, rođenih između 1919. i 1934. godine. Oni su uključeni u znanstvenu studiju od 1974. i 1975. godine i praćeni su sljedećih 40 godina

31.08.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh