GMO žitarice debljaju i izazivaju bolesti
Ono što danas jedemo pod nazivom žitarica ima vrlo malo veze s onim što su jele naše bake
Zdrav život i prehrana najčeće se temelje na konzumaciji raznih vrsta žitarica, no Frankesteini s beskrajnih polja sve su samo ne zdravi. Sve skrivene komponente modernih vrsta pšenice potiču debljanje i razvoj bolesti, tvrdi dr. Mark Hyman.
Količina žitarica u modernoj prehrani sve je veća, pšenica i kukuruz već se nalaze gotovo svugdje, a ovo što sada jedemo je proizvod 50 godina razvoja vrsta žitarica koje nemaju nikakve veze s prirodnim žitaricama naših baka.
Pšenica danas izgleda jednako kao i prije 50 godina, no toliko je različita da potiče razvoj dijabetesa, pretilost i bolesti srca, rak i demenciju.
Koji su to sastojci koji nas ubijaju? Super škrob ili amilopektin A koji nenormalno deblja, super gluten koji potiče upalne procese u tijelu i super bjelančevine, čija razgradnja stvara spojeve koji potiču želju za hranom.
Ako vam se čini da pretjerujemo, izbacite moderne žitarice i hranu prepunu njihovih prerađevina iz svoje dijete na mjesec i pol, zapisujte promjene koje primjećujete i sigurno se neće vratiti na vaš stol.
Novi komentar