« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
ZDRAVA HRANA?

GMO žitarice debljaju i izazivaju bolesti

Ono što danas jedemo pod nazivom žitarica ima vrlo malo veze s onim što su jele naše bake

Što zapravo sadrže moderne žitarice?
Što zapravo sadrže moderne žitarice? (Arhiva)
Više o

zdrava hrana

,

žitarice

,

bjelančevine

,

gluten

,

škrob

Zdrav život i prehrana najčeće se temelje na konzumaciji raznih vrsta žitarica, no Frankesteini s beskrajnih polja sve su samo ne zdravi. Sve skrivene komponente modernih vrsta pšenice potiču debljanje i razvoj bolesti, tvrdi dr. Mark Hyman.

Količina žitarica u modernoj prehrani sve je veća, pšenica i kukuruz već se nalaze gotovo svugdje, a ovo što sada jedemo je proizvod 50 godina razvoja vrsta žitarica koje nemaju nikakve veze s prirodnim žitaricama naših baka.

Pšenica danas izgleda jednako kao i prije 50 godina, no toliko je različita da potiče razvoj dijabetesa, pretilost i bolesti srca, rak i demenciju.

Koji su to sastojci koji nas ubijaju? Super škrob ili amilopektin A koji nenormalno deblja, super gluten koji potiče upalne procese u tijelu i super bjelančevine, čija razgradnja stvara spojeve koji potiču želju za hranom.

Ako vam se čini da pretjerujemo, izbacite moderne žitarice i hranu prepunu njihovih prerađevina iz svoje dijete na mjesec i pol, zapisujte promjene koje primjećujete i sigurno se neće vratiti na vaš stol.

09.08.2012. 08:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh