« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
EHHH

Gluposti koje radimo kad se razbolimo

Nitko ne želi biti bolestan, pa ne čudi da se lovimo za slamke kako bi što prije ozdravili. No, pritom često radimo gluposti koje samo produžavaju bolest

Pazite na sebe ...
Pazite na sebe ... (Shutterstock)
Više o

lijekovi

,

kava

,

antibiotici

,

bolest

,

ispuhivanje nosa

Zdravlje nam je stvarno najvažnije u životu, a to obično shvatimo tek kad se razbolimo i padnemo u krevet. No, kako je svakome želja ozdraviti što prije, često pritom radimo pogreške koje ne samo da produžavaju bolest, nego i ugrožavaju zdravlje.

Stoga, kad zaradite gripu ili prehladu, nemojte poharati kućnu ljekarnu trpajući u sebe sve što vam padne pod ruku kako bi što prije ozdravili. Takve bolesti imaju svoj prirodan tijek, a oporavak se eventualno može malo ubrzati prirodnim sredstvima.

>> Savjeti o zdravlju naših baka koji su potpuno krivi >>

Uz to, prilično je važno ne ispuhivati pretjerano nos. Ono što pritom radite je upravo suprotno od onoga što želite - tako ćete u sinuse povući slinu ili tekućinu punu bakterija i produžiti agoniju. Stoga, lagano ispuhivanje nosa bez stiskanja nosnica lijek je koji će stvarno otčepiti nos.

Kava vam ne treba kad ste prehlađeni ili bolesni. U tim je trenucima ključno biti dobro hidriran, a kako je kava prirodni diuretik, samo ćete još više gubiti tekućinu i na taj način odgađati potpuni oporavak.

Za kraj, ako u kućnoj ljekarni imate ostatke antibiotika - bacite ih. Odmah. U prvoj ljekarni pronaći ćete poseban spremnika za stare lijekove, a antibiotici kojima je istekao rok trajanja nanose više štete nego koristi. I da, oni djeluju samo na bakterije, a ne na viruse.

09.10.2014. 16:33:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh