« Fun
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci

Glumeći bolesnika živio po bolnicama

Austrijanac godinama varao liječnike pretvarajući se da je bolestan

UPRAVO je liječnik prijavio umirovljenika policiji optužujući ga za lažno predstavljanje
UPRAVO je liječnik prijavio umirovljenika policiji optužujući ga za lažno predstavljanje
Više o

pacijent

,

lažni

AUSTRIJSKA policija uhitila je 59-godišnjeg umirovljenika koji je godinama živio u bolnicama glumeći da je bolestan ili ozlijeđen.

Lažni pacijent

Austrijanac, koji je prije 21 godinu otišao u prijevremenu mirovinu, od 2005. godine provodio je vrijeme u bolnicama koje su ga prihvaćale jer je tvrdio da je bolestan ili ozlijeđen. Dosad je utvrđeno da je boravio u najmanje 93 bolnice u Austriji, čime je izazvao štetu višu od 100.000 eura, priopćila je jučer policija u Muerzzuschlagu, gdje se prevarant bio također ‘nastanio' u mjesnoj bolnici. Lažni pacijent u nedjelju je nazvao hitnu pomoć u Muerzzuschlagu uporno tvrdeći da je u padu zadobio teške ozljede lubanje, nakon čega je hitno dovezen u bolnicu.

Šteta od 100.000 eura
Dosad je utvrđeno da je 59-godišnji umirovljenik boravio u najmanje 93 bolnice u cijeloj Austriji, čime je izazvao štetu višu od 100.000 eura, priopćila je jučer policija u Muerzzuschlagu.

Uhvaćen na djelu

Dospio je na pregled kod glavnog liječnika, koji ga je prijavio policiji nakon što mu je ‘pacijent' dao proturječne izjave o svojoj navodnoj ozljedi. Tijekom dugosatnog ispitivanja na policiji, konačno je priznao da je glumio ozljede. Prema njegovim riječima, bilo ih je tek šest.

Ambulantno liječenje

- Tom metodom, koja se uvijek oslanjala na simptome koji se jako teško provjeravaju, dobivao je prenoćište i hranu u bolnici - izjavio je jedan policijski dužnosnik. Prevarant nije u svim pokušajima imao sreću, jer su liječnici u nekim bolnicama procijenili da je za njegove ‘bubrežne tegobe' ili ‘potrese mozga' dovoljno i ambulantno liječenje.

Piše: HINA
09.01.2008. 23:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh