« Ekosfera
objavljeno prije 11 dana i 9 sati
COOL

Globalna nagrada za zaštitu okoliša princa Williama

Williamov djed i suprug kraljice Elizabete, princ Philip te njegov otac, princ Charles već desetljećima javno govore o važnosti zaštite okoliša i o utjecaju klimatskih promjena, godinama prije nego što su te teme postale mainstream

Nagrada ide uz fini iznos...
Nagrada ide uz fini iznos... (Arhiva)
Više o

princ William

,

princ Charles

,

zaštita okoliša

,

globalna nagrada

,

Earthshot

Nagrada Earthshot vrijedna 1.29 milijuna dolara svake će se godine dodjeljivati u kategorijama zaštite i obnove prirode, čistog zraka, oživljavanja oceana, smanjenja otpada i klimatskih promjena.

William, drugi u nasljednom redu britanske krune, rekao je BBC-u da je sada red da on preuzme palicu, jer se svijest nalazi na prekretnici i jer svojoj djeci i unucima želi ostaviti svijet u boljem stanju.

"Ovo je generacijsko preuzimanje palice, moj djed je to počeo, moj otac nastavio i ubrzao i osjećam da je vrijeme da sada ja preuzmem odgovornost. Doista vjerujem da smo na prekretnici", izjavio je William.

Govoreći zajedno sa slavnim prirodoslovcem i autorom dokumentaraca o prirodi sir Davidom Attenboroughom, William je rekao da je ključno da se u idućih deset godina pomogne okolišu.

"Nadamo se da ćemo do 2030. ostvariti veliki napredak u rješavanju nekih od gorućih pitanja s kojima se Zemlja suočava", dodao je William.

Nominacije se otvaraju 1. studenoga, a prva dodjela nagrada bit će na jesen iduće godine.

11.10.2020. 14:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh