Metro-portal.hr

objavljeno 11.10.2020. 14:02:00
COOL

Globalna nagrada za zaštitu okoliša princa Williama

Williamov djed i suprug kraljice Elizabete, princ Philip te njegov otac, princ Charles već desetljećima javno govore o važnosti zaštite okoliša i o utjecaju klimatskih promjena, godinama prije nego što su te teme postale mainstream

Nagrada ide uz fini iznos...
Nagrada ide uz fini iznos... (Arhiva)

Nagrada Earthshot vrijedna 1.29 milijuna dolara svake će se godine dodjeljivati u kategorijama zaštite i obnove prirode, čistog zraka, oživljavanja oceana, smanjenja otpada i klimatskih promjena.

William, drugi u nasljednom redu britanske krune, rekao je BBC-u da je sada red da on preuzme palicu, jer se svijest nalazi na prekretnici i jer svojoj djeci i unucima želi ostaviti svijet u boljem stanju.

"Ovo je generacijsko preuzimanje palice, moj djed je to počeo, moj otac nastavio i ubrzao i osjećam da je vrijeme da sada ja preuzmem odgovornost. Doista vjerujem da smo na prekretnici", izjavio je William.

Govoreći zajedno sa slavnim prirodoslovcem i autorom dokumentaraca o prirodi sir Davidom Attenboroughom, William je rekao da je ključno da se u idućih deset godina pomogne okolišu.

"Nadamo se da ćemo do 2030. ostvariti veliki napredak u rješavanju nekih od gorućih pitanja s kojima se Zemlja suočava", dodao je William.

Nominacije se otvaraju 1. studenoga, a prva dodjela nagrada bit će na jesen iduće godine.

11.10.2020. 14:02:00
http://metro-portal.hr/globalna-nagrada-za-zastitu-okolisa-princa-williama/127987/