« Film
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
FAK RECENZIJE

Gledali smo Divljinu i svidjela nam se ...

Ponovno je riječ o filmu koji se temelji na istinitim događajima, i ponovno je njegov glavni adut u nositelju glavne uloge

Reese Whitherspoon u Divljini
Reese Whitherspoon u Divljini (Arhiva)
Više o

Divljina

,

Reese Whitherspoon

Ako se uspjeh nekog filma mjeri prema ostvarenju zacrtanih (ili barem očiglednih) ciljeva, onda se kanadski režiser Jean-Marc Vallée prošle godine mogao pohvaliti da je jedan od najuspješnijih sineasta na svijetu.

Njegova drama Dobri dileri iz Dallasa je, naime, na dodjeli Oscara pobrala čak dva kipića za glumački nastup - Matthew McConaughey je nagrađen za najbolju glavnu, a Jared Leto za najbolju sporednu ulogu.

Teško se, stoga, oduprijeti dojmu da je Valléeev sljedeći projekt - drama Divljina -pokrenut u istu svrhu. Ponovno je riječ o filmu koji se temelji na istinitim događajima, i ponovno je njegov glavni adut u nositelju glavne uloge koji je, kako bi što uvjerljivije prikazao lik, morao prolaziti kroz glumačko sito i rešeto.

U slučaju Divljine protagonist je ženskog spola, a njega tumači Reese Witherspoon, koja se već jednom ovjenčala kipićem za ulogu country pjevačice June Carter u filmu Hod po rubu.

31.01.2015. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh