« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
KONCERTI

Glazbeno putovanje Europom u Novom Zagrebu

Sretni smo najaviti prvi ovosezonski koncert klasične glazbe naslovljen Glazbeno putovanje Europom u četvrtak, 29. listopada 2020. godine u 20 sati u galeriji Centra

Glazbeno putovanje Europom
Glazbeno putovanje Europom (Arhiva)
Više o

koncerti

,

Centar za kulturu Novi Zagreb

Centar za kulturu Novi Zagreb ponosno odolijeva izazovima vremena svojom pripremljenošću zbog čega bogati programi zasad teku nesmetano.

Stoga smo sretni najaviti prvi ovosezonski koncert klasične glazbe naslovljen Glazbeno putovanje Europom u četvrtak, 29. listopada 2020. godine u 20 sati u galeriji Centra.

U vremenima kada su putovanja gotovo nemoguća, glazba europske klasike ima snagu i moć provesti nas Europom i njezinom poviješću. Opernim arijama i duetima, solo pjesmama te operetom posjetit ćemo Stari kontinent - od Rusije iz doba Puškina do Britanije 21. stoljeća.

Sopranistica Ksenija Kovačić i mezzosopranistica Blanka Tkalčić glasnice su virtuoza poput A. Dvoraka, P.I. Čajkovskog, B. Brittena, F. Lehara, J. Straußa, J. Offenbacha i drugih, čija će djela biti izvedena u našoj galeriji.

Na putovanju će im suputnik i svjetlonoša biti eminentni klavirist i dirigent Robert Homen.

Nastupaju:

Ksenija Kovačić - sopran
Blanka Tkalčić - mezzosopran
Robert Homen - klavir

Ulaz je SLOBODAN.

Prvi koncert klasične glazbe spreman je i za uvjete novog vremena društva, pa je Centar ograničio broj mjesta u dvorani, a program će biti proveden u skladu sa svim Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

21.10.2020. 13:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh