« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
YAMMAT RECORDS

Glazbeno osvježenje iz Yammata

U prodaji je novo izdanje Yammat Recordsa na kojem se skupilo mlade, energične i perspektivne glazbenike - OSVOJITE KOMPILACIJU

Yammat
Yammat (Yammat Records)
Više o

mladi glazbenici

,

novi album

,

razgradnja masnoća

,

Sathya Sai Baba

,

umro Sai Baba

,

Puttaparthy

,

sretan Uskrs

,

baloni od sapunice

Šest različitih izvođača, ukupno 16 pjesama, više od 70 minuta glazbe, originali, remiksevi, afirmacija novih i mladih - javnosti i medijima dosad nepoznatih izvođača, prijateljska suradnja sa skrivenim majstorima svjetske glazbene scene poput Marka Saundersa (The Cure, Depeche Mode itd.) ili Simona Daveya (Groove Armada, Royksopp itd.)... sve su to samo djelići Yammatovog najnovijeg glazbenog mozaika objedinjenog na jednom nosaču zvuka, Yammat Kompilaciji, koja je u prodaji od danas, 02. srpnja 2010. godine.

Osvojite Yammatovu kompilaciju na Metro portalu!

Kada je u pitanju Yammat, u ne tako davnoj prošlosti svjedočili smo razno-raznim dilemama i "virtualnim prisvajanjima" po temama: što je to yammat?; tko je to yammat? ili pak, postoji li uopće yammat? Stigao je i pravi odgovor iz Yammat Recordsa.

Predstavljamo Vam najnovije izdanje s najmanjeg i najnovijeg glazbenog labela u Hrvatskoj...

YAMMAT KOMPILACIJA
(Yammat Records)

01.    Das Wegas - Svijet u meni (yammat remix)
02.    Yammat - Nikog ja ne krivim
03.    Sappa - Ne bojim se
04.    Nipplepeople - Broj
05.    Egoclinique - Probudi se
06.    Agramsville - Bezimena
07.    Das Wegas - Svi
08.    Yammat - Želim
09.    Agramsville feat Nipplepeople - Sanjam
10.    Nipplepeople - Sutra
11.    Sappa - Blues
12.    Egoclinique - Napola

       BONUS
13.    Yammat - Plašiš me
14.    Egoslinique - Probudi se (yammat remix)
15.    Nipplepeople - Sutra (agramsville remix)
16.    Das Wegas - Svijet u meni (original mix)

Ideja o kompilaciji nije nova. Na njoj se radi već neko vrijeme. 

Prvi album Yammata, "Plan B" bio je, ako stvari ogolimo do kraja, kompilativne naravi. Nekoliko karakterno različitih autora, zajedno s njihovim još različitijim energijama uspjelo se sažeti i kanalizirati putem najmanjih zajedničkih nazivnika: jedan prepoznatljiv glas, jedno prepoznatljivo ime te jedan, karakteristično-prepoznatljiv zvuk. Neki od tih autora su u međuvremenu napustili Yammat, tražeći novu sreću negdje drugdje.

yammat_plan_b.gif
Yammat, plan b

I tada se pokazalo, a evo i par godina kasnije se potvrđuje - formula i pristup ostavljaju za sobom i neke zanimljive rezultate. Yammat je ostavio traga. Ostao je i interes publike za Yammatom.

Negdje krajem 2008.godine shvatilo se kako oko Yammata postoji cijeli niz mladih talentiranih glazbenika, pjevačica i glazbenih kreativaca. Svi oni poželjeli su napraviti nešto u glazbi. Kao i Yammat, željeli su svoju glazbu raditi na nešto drukčiji način.

Uz malo vizije i ponešto želje - na kraju se nešto i snimili. Na zadovoljstvo i veselje svih koji su sudjelovali.

Spojilo se mlade glazbenike, ukrstile su se njihove energije...i naizgled nespojivo u konačnici je donijelo neke vrlo zanimljive rezultate. Od početnih demo-ideja na gitari ili klaviru napravio se "makeover", drugačiji aranžman, potpuno novi zvukovi, miksalo se na nekonvencionalan način, suprotan svim postojećim "profesionalnim standardima i normama"... i eto - tako su se rodile i nastale pjesme s Yammat kompilacije.

Prva Yammat Kompilacija, osim novih pjesama grupe Yammat, donosi na Vaše zvučnike i debitantske pjesme vrlo zanimljivih mladih grupa i projekata. Sigurno ste već negdje naletjeli na dobro poznate stihove "zaljubit ću se sutra, zaljubit ću se...". Iza istih se kriju iznimno talentirani Nipplepeople, dvojac koji se na kompilaciji predstavlja s odlična 2 singla, već spomenutom "Sutra" ali i njihovim prvijencem "Broj". Nipplići su također obogatili i najnoviji singl Yammata "Želim" sa sjajnim back-vokalima ali i neobičnom suradnjom s grupom Agramsville, i to u pjesmi "Sanjam".

nipplepeople.jpg
Nipplepeople, single Sutra

Potonji su pobijedili na remikserskom natječaju za pjesmu "Sutra", a njihov zajednički singl bio je, nakon svega - pitanje trenutka.

Yammat je na kompilaciji zastupljen s 3 pjesme; "Nikog ja ne krivim" koja se u radijskom eteru pojavila još tijekom prosinca 2008., kao i pjesmom "Plašiš me" koja je kao singl objavljena još, sada već daleke, 2006.godine. Tu je dakako, i aktualni singl, pjesma "Želim".

Zaštitini znak grupe Yammat, glas Ivane Babić vodi vas kroz sve 3 pjesme Yammata na prvoj Yammat kompilaciji. Nije naodmet pridodati, barem za one manje upućene, Ivanin glas je upravo onaj glas koji vas u svim pjesmama Yammata prati još od albuma "Plan B". Kao što će vas pratiti i na pjesmama s drugog studijskog albuma grupe Yammat "Longplei", koji je u pripremi. Također na etiketi Yammat Records.

Mlada arhitektica Tea Pećnik predvodi trio Das Wegas. Nakon odličnih reakcija koje su popratile njihov debitantski singl "Svijet u meni", na kompilaciju je uvršten i novi, drugi singl grupe Das Wegas - "Svi". A da, kako kaže refren njihovog novog singla "nije bilo uzalud", pokazuje i činjenica da se na kompilaciji pojavljuje i originalna verzija pjesme "Svijet u meni".

Kada smo već kod novih imena, ne treba izostaviti niti vrlo zanimljiv projekt Sappa, čije pjesme "Ne bojim se" i "Blues" možete čuti u interpretaciji nekadašnje "zvjezdice" Ive Šimić.

Spominjući zagrebačke "Zvjezdice" ne smije se zaobići niti sjajna  Angie Zebec, koja se predstavlja s grupom Egoclinique. Njihov prošloljetni debut singl "Probudi se" na kompilaciji možete čuti kako u originalnoj, tako i u Yammat remix verziji. Angie za Egoclinique pjeva i u pjesmi "Napola", koja se u radijskim programima pojavila krajem 2009.godine. Tu je još i vrlo zanimljiva instrumentalna "Bezimena" od Agramsville, od kojih se nadamo dobroj glazbi u što skorijoj budućnosti.

Sve novosti o izvođačima s etikete Yammat pratite na stranicama www.yammat.com i www.menart.hr.

02.07.2010. 14:13:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh