« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
FESTIVALI

Glazbeno iskustvo protkano kulturnom baštinom života na rijekama

Zaplovite u novu River Jazz avanturu i pridružite nam se na jubilarnom, petom izdanju festivala od 24.08.2018. do 01.09.2018. u Županji, Vukovaru, Osijeku i Vučedolu!

Dođite na 5. River Jazz Festival
Dođite na 5. River Jazz Festival (RJF)
Više o

5. River jazz festival

Nakon nekoliko godina održavanja na rijeci Savi u Županji, festivalski program River Jazz Festivala održava se ovo ljeto tijekom 9 dana na 4 lokacije uz naše 3 divne rijeke Dravu, Savu i Dunav u periodu od 24.08.2018. do 01.09.2018. 

Prilikom održavanja festivala, Županja, Vukovar, Osijek i Vučedol oživjet će u šarolikom festivalskom duhu uz još atraktivniji ovogodišnji glazbeni program u kojem će nastupiti kultna požeška glazbena atrakcija Big Band Požega, glazbeni sastav ZZ Quartet predvođen Simoneom Zanchinijem, jednim od najvećih i najinovativnijih svjetskih virtuoza harmonike, te Ratkom Zjačom, najfascinantnijim hrvatskim gitaristom i skladateljem čija karijera nosi sa sobom značajnu internacionalnu diskografiju. Uz njih će nastupiti i jedan od najboljih europskih vibrafonista mlađe generacije, španjolac Ton Risco i njegov Trio, istarska vila Elis Lovrić u pratnji Stjepana "Štefa" Večkovića, te Jazziana Croatica, ansambl svestranog udaraljkaša, skladatelja, slikara i pjesnika Borne Šercara.

Da publika ostane zavedena ovogodišnjim River Jazz Festivalom i između glazbenog programa, u razdoblju od 27. do 30. kolovoza, tijekom četiri dana, u Gradskoj knjižnici Županja, OGI-OS Osijek, Gradskom muzeju Vukovar i Muzeju Vučedolske kulture održavat će se program kreativnih radionica tradicijskih instrumenata, izložbi, prezentacija i tribina.

Uz radionice za djecu "Ritam U Nama - RUN", kojom će najmađi imati priliku otkriti ritam i ritmiku, te "Eko glazbala", na kojoj će se reciklirati i izrađivati glazbala od otpada, naš svjetski poznati svirač i graditelj tradicijskih instrumenata, Štef Večković, tijekom dva dana, u Osijeku i Vučedolu, održat će "Radionicu tradicijskih instrumenata" na kojoj će se svi imati priliku upoznati s fascinantnim glazbalima - gajdama, diplicama i dvojnicama.

Uz glazbeni program i glazbene radionice za najmlađe, kako bi iskustvo River Jazz Festivala bilo nezaobilazno protkano kulturnom baštinom, tradicijom življenja i kulturom plovidbe na naše tri opjevane rijeke - Dravi, Savi i Dunavu, u Županji, Osijeku, Vukovaru i Vučedolu očekuju nas i izložbe "Tradicija života uz rijeku" te zanimljive eko tribine i tematske projekcije.

Zaplovite u novu River Jazz avanturu i pridružite nam se na jubilarnom, petom izdanju festivala od 24.08.2018. do 01.09.2018. u Županji, Vukovaru, Osijeku i Vučedolu!

13.08.2018. 16:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh