« Glazba
objavljeno prije 14 godina
IN MEMORIAM

Glazbeno druženje Darku Glavanu u čast

U Tvornici će se okupiti velika glazbena imena kako bi upriličili glazbeno druženje u čast velikom glazbenom kritičaru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

tvornica

,

Darko Glavan

,

Gustafi

,

krokodi

,

bizarna vijest

,

Djepropetrovsk

U Tvornici će se 29. lipnja, Darku Glavanu u čast održati koncert Lačnog Franca, Gustafa, Boe, Massima i Renata Mettesia.

Darko Glavan koncert sebi u čast zasigurno ne bi podržao. Međutim beskrajno bi ga veselilo da na okupu vidi sve drage prijatelje s "ove" i "one" strane pozornice s kojima je dijelio strast prema glazbi.I to baš u Tvornici gdje je pogledao večinu koncerata na balkonu kluba.

"Sjaj u tami" nisu ni zakašnjele karmine, ni medijski napuhan "in memoriam" o prvoj obljetnici smrti, ni domjenak povodom Porina kojeg nije dobio za života. "Sjaj u tami" , Zlatko Gall je opisao kao zajedničko prisjećanje na prijatelja koji očito ne nedostaje samo obitelji i bliskim prijateljima, likovnjacima i medijima u kojima je tvrdoglavo zagovarao vrijednosti pop kulture, već i sceni koju je bespoštedno secirao, al ii strastveno podržavao.

Uvjeren da su nekoć Lačni Franc, Massimov Dorian Grasy i Boa, a danas Renato Metessi i Gustafi bili i ostali vrijedni svakog zagovora i pažnje, i kao glazbenici i kao ljudi.

"Sjaj u tami" nije koncert. On kani biti nešto sasvim drugo, doli obično glazbeno prisjećanje na Darka Glavana, prijatelja koji je izmislio pop - kulturu.

02.06.2010. 10:59:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh