« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
ODLIČNO

Glazbeni program Motovun Film Festivala

Grčka atrakcija 'Koza Mostra' predvodi postavu glazbenog programa Motovun Film Festivala koji se država od 26. do 30. srpnja. Tijekom festivala nastupaju i Đutko, Miriiam, Gustafi, Cinkuši i Mario Kovač

Bit će odlično
Bit će odlično (Arhiva)
Više o

Motovun film festival

,

glazbeni program

Svitanja uz pogled s motovunskog brda poseban su doživljaj, još zavodljiviji uz dobru glazbu koja ovim srednjovjekovnim gradom odjekuje u vrijeme filmskog festivala. I ovog ljeta Motovun Film Festival priprema niz glazbenih poslastica za svačiji ukus.

Već prvog dana, 26. srpnja očekuje se fešta za pamćenje. Na brdo se penje grčka etno-ska-punk atrakcija Koza Mostra, bend koji je svojedobno predstavljao svoju zemlju i na Eurosongu. Njihova fuzija raznih žanrova s grčkim folkom osvojila je publiku diljem Balkana, ali i šire.

Srca slušatelja 27. srpnja osvojit će i Đutko, dosadašnji član motovunske ekipe i samozvani princ agro popa. Sa svojim Plodovima zemlje na osebujnim i pamtljivim nastupima svira vlastite inačice turbo etno popa, synth popa, ali i pitkijih melodija.

Motovun će 28. srpnja ugostiti i Miriiam, sve zapaženiju zagrebačku kantautoricu,  dobitnicu nagrade kritičara Rock&Off Veliki prasak za najbolju novu izvođačicu. Njezin album prvijenac Call me up, prošaran zvucima popa, countryja, americane i indie-rocka, prepoznat je kao jedan od najboljih izdanja prošle godine.

Nakon 20 godina na festival se vraća istarski tex-mex bend o čijim su se nezaboravnim koncertima na prva tri motovunska izdanja pričale legende. Gustafi su zaštitni znak i znamenitost glazbene Istre, a 29. srpnja će još jednom pružiti iskustvo veselih lokalnih zabava.

Slično prožimanje tradicije i pop kulture nude i Cinkuši, etno-punk veseljaci koji su skladali glazbu za zagorski mjuzikl Nosila je rubac črleni redatelja Gorana Dukića, Tim filmom će 30. srpnja biti zatvoren festivalski program, a nakon projekcije Cinkuši se s platna spuštaju među motovunsku publiku sa svojim spojem punka i rocka te zvukova sjevera Hrvatske. Veselicu će iste večeri privesti kraju DJ Mario Kovač, stari motovunski prijatelj koji će svojim eksplozivnim nastupom okupljene držati budnima do jutra.

Osim koncerata, prava atrakcija bit će i projekcija kultnog švedskog nijemog filma Vještice uz pratnju Alena i Nenada Sinkauza koji za ovu prigodu skladaju novu glazbu.

Svemu treba dodati i kućne DJ-e koji će nastupima do ranih jutarnjih sati upotpuniti atraktivnu zvučnu kulisu i ovog izdanja Motovun Film Festivala.

Ulaz na koncerte je slobodan, no u pretprodaji su ulaznice za filmski program. Još samo do 10. srpnja može se nabaviti najpovoljniji paket ulaznica za 10 filmova po vlastitom izboru. 

10.07.2022. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh