« Glazba
objavljeno prije 15 godina
NAJAVA

Glazbene večeri u Svetom Donatu od 11. srpnja do 3. kolovoza

U sklopu 49. glazbenih večeri u Zadru, te na Silbi i na Istu, bit će održano 15 koncerata

(Vladimir Ivanov/CROPIX)
Više o

Glazbene večeri u Svetom Donatu

,

Zadar

Umjetnički ravnatelj Glazbenih večeri u Svetom Donatu Tomislav Fačini na današnjoj konferenciji za novinare najavio je da će večeri biti svečano otvorene 11. srpnja u 21:30 sati na zadarskome Forumu, i to izvedbom najljepših dionica iz Verdijeve opere La Traviata. Gostovat će sopranistica Margareta Klobučar, tenor Xavier Rivadeneira i bariton Vitomir Marof. Festivalskim orkestrom, Hrvatskim glazbenim pjevačkim društvom "Zoranić" i Vokalnim ansamblom "Antiphonus" ravnat će umjetnički ravnatelj Glazbenih večeri maestro Tomislav Fačini.

Ovogodišnje, 49. po redu glazbene večeri u Svetom Donatu, trajat će do 3. kolovoza, a u tom razdoblju održat će se 15 koncerata, većim dijelom u Zadru, Silbi i na Istu. U sklopu ovogodišnjih glazbenih večeri u Svetom Donatu glazbenom večeri pod nazivom 'Sretan rođendan maestro' proslavit će se 75. rođendan maestra Pavla Dešpalja te 25. obljetnica djelovanja Hrvatskoga komornog orkestra. Na toj večeri nastupit će sopranistica Valentina Fijačko uz glasovirsku pratnju Dalibora Cikojevića.

Bit će održana i hrvatska premijera projekta 'Dalmatica' u izvedbi dvaju ansambala, hrvatskih 'Kantadura' pod vodstvom Joška Čalete i francuskog 'Dialogosa' pod vodstvom Katarine Livljanin. Koncert će se održati u crkvi Sv. Donata 27. srpnja.

Dijelom programa obilježit će se i obljetnica smrti Josepha Haydna, a na najavljen je i nastup mnogih drugih uglednih glazbenika. Među ostalim, gostovat će violončelistica Monika Leskovar, a početkom kolovoza koncertom zadarskoga Komornog orkestra ravnat će maestro Ivan Repušić.

Izvor: Hina

06.07.2009. 15:53:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh