« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
ZNATE LI?

Glavni trendovi na Petal Searchu

Što su korisnici Huawei pametnih telefona tražili na Petal Searchu tijekom 2022.?

Petal Search
Petal Search (Huawei)
Više o

trendovi

,

Petal Search

Zamislite da postoji način da sve ljude smjestimo u jednu prostoriju i čujemo te analiziramo njihova razmišljanja i interese? Upravo to bi bilo najbliže statistici i trendovima pretraživanja na tražilicama. Ono što pretražujemo i istražujemo online donekle definira razne vrste emocija i potreba svakog korisnika, počevši od onog materijalnog što trebamo i želimo, do emotivnih referenci straha i nade kao dijela kolektivne ljudske svijesti. Prošle godine popularni pojmovi pretraživanja unutar Huawei Petal Searcha otkrili su brojne trendove, a nove navike pretraživanja otkrile su više o promjenama u načinu života korisnika.

Donosimo kratki presjek najpopularnijih trendova pretraživanja putem Petal Searcha u 2022. godini.

1. Putovanja se vraćaju

Nakon dugog čekanja i zatvorenosti, stabilan globalni oporavak i olakšavanje pandemijskih mjera vratili su sigurna putovanja u 2022. To je dovelo do izvanrednog rasta upita i pretraživanja vezanih za putovanja unutar Petal Search tražilice gdje su se posjeti putnom kanalu aplikacije povećali četiri puta u usporedbi s prošlom godinom. Ukupno gledajući, korisnici su najviše tražili smještaj (40%), zatim letove (30%) i informacije o gradskim odredištima (23%).

Petal Search je tijekom 2022. pokrenuo suradnju sa Skyscannerom, vodećim globalnim agregatorom letova, kako bi svojoj platformi donio besprijekorno iskustvo rezerviranja putovanja. Skyscannerova vodeća pozicija i mogućnosti pretraživanja letova na tržištu sada su integrirane u Petal Search i Petal Maps na Huawei Mobile Services, uvodeći Huawei korisnike u Skyscannerovu široku mrežu od preko 1000 dobavljača i omogućujući im da brzo traže i uspoređuju letove, hotele i opcije za iznajmljivanje automobila na globalnoj razini. Travel channel nudi globalne i lokalizirane sadržaje s kojima putnici mogu izgraditi autentične itinerare putovanja prilagođene svom ukusu.

2. Povećanje e-kupovine

Vrhunac e-trgovine daleko je od kraja. Od ljetnih i zimskih rasprodaja do Crnog petka, korisnici su posvuda proveli više vremena provjeravajući svoje košarice online nego kupujući u fizičkim trgovinama, nastavljajući s rastom trenda digitalne kupnje koji nas je zahvatio u nekoliko posljednjih godina

3. Groznica Svjetskog nogometnog kupa 2022TM

2022. završila je početkom dugo očekivane sezone Svjetskog kupa, koja je zaprepastila publiku posvuda iznenađenjima i dramatičnim pobjedama. Kako bi bili u tijeku s uzbudljivim obratima i preokretima sezone, obožavatelji su stalno pratili najnovija ažuriranja turnira kroz informativni odjeljak Petal Searcha s live praćenjem.

S izlistanim kalendarom, utakmicama, statistikom, igračima, analizama prijašnjih utakmica, vijestima, video zapisima itd., značajka je postala privlačno odredište za nogometne navijače - gotovo 1 milijun korisnika koristilo je Petal Search kako bi bili ažurirani tijekom Svjetskog kupa 2022TM.

4. Ostanite informirani putem Petal Searcha

Diljem svijeta, velik broj korisnika je iskazivao interes i znatiželju u pretrazi najnovijih vijesti u Petal Searchu, učinkovito povećavajući čitanost tog segmenta. U usporedbi s prethodnim godinama, unutar 2022. je povećan apetit za vijestima. Više od polovice korisnika Petal Searcha u Europi čita vijesti na dnevnoj bazi, trošeći na to u prosjeku 10 minuta. Sportske vijesti, a još više kanali fokusirani na nogomet, bili su najpopularniji za pretraživanje. Dodatno, tu su poboljšane značajke koje su korisnicima omogućile da dublje zarone u zanimljive teme ili izvore vijesti, kao i novi način na koji korisnici mogu prilagoditi feed vijesti u Petal Searchu.

5. Pretraživanje kao alat za preživljavanje svakodnevnice

Nije novost da je tehnologija mnogima poboljšala pristup znanju i informacijama. Pretraživanje podataka u trenu dovodi prave informacije na dohvat ruke korisnika, omogućujući bolju vremensku reakciju. Najpopularniji alati za pretraživanje u 2022. su Rječnik, Prevoditelj i Vrijeme. Međutim, umjesto pristupa ovim alatima putem aplikacija na telefonu, korisnici su radije postavljali svoja pitanja izravno Petal Searchu. Bilo da je riječ o "je li sutra kiša" ili "koja je stanica metroa na francuskom", značajka pretraživanja postala je alat za svakodnevno životno snalaženje na  brz i efikasan način.

6. Novi načini pretraživanja

S novim tehnologijama i interaktivnim značajkama pametnih telefona poput onih na flagship modelu Mate 50 Pro ili nova 10 seriji pametnih telefona, nekada neuobičajeni načini pretraživanja postali su sveprisutni. Više operativnih sustava pametnih telefona ima bolje integrirane značajke pretraživanja unutar svojeg korisničkog iskustva. Nova generacija mobilne tražilice Petal Search pomaže korisnicima otkriti i istražiti svijet oko sebe putem intuitivnih i praktičnih značajki pretraživanja, optimiziranih za mobilne uređaje, s opsežnim značajkama privatnosti i sigurnosti koje korisnicima daju potpunu kontrolu nad njihovim podacima. Huawei korisnici također mogu uživati u izvornoj integraciji Petal Searcha s Huawei Mobile Services za besprijekornije korisničko iskustvo.

U 2022. godini pretraživanje slika unutar Petal Searcha koje pokreće umjetna inteligencija brzo je postalo popularno među korisnicima. Kroz jednostavnu upotrebu kamera svojih pametnih telefona, korisnici mogu jednostavno pristupiti prijedlozima proizvoda i pretraživanjima kada snimaju fotografije. Upotreba značajke vizualnog pretraživanja Petal Searcha porasla je za 20% u usporedbi s 2021. Glasovne digitalne značajke i AI pomoćnici danas su sve prisutniji u mnogim kućanstvima, posebno s rastućom popularnošću pametnih kućnih uređaja i IoT- a. Čak je i u pametnim telefonima glasovni unos podataka postao norma među korisnicima i nadmašio je onaj kod pametnih kućnih uređaja. Tijekom 2022. Petal Search zabilježio je kvartalni porast od 16% u upotrebi glasovnog pretraživanja.

Zaključak nas navodi da ako smo nešto naučili proteklih nekoliko godina, to je umijeće otpornosti i preuzimanje rizika te spremnost da se prihvati promjena i skoči glavom u avanturu. Trendovi na Petal Search u 2022. sažimaju upravo taj ljudski duh, bilježeći nezaboravnu godinu koja nas je promijenila na bolje i pustila nadu u naše živote.

16.01.2023. 11:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh