« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
ZAPAMTITE

Glavne karakteristike uspješnih dijeta

Vrijeme da se fokusiramo na one značajke koje su zajedničke svim uspješnim dijetama, umjesto da se prepucavamo o slabostima nekog načina prehrane

Što je zajedničko učinkovitim dijetama
Što je zajedničko učinkovitim dijetama (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

najbolja dijeta

,

uspješna dijeta

,

zajedničke karakteristike

Dijeta koja će napraviti željeno, skinuti kilograme, za svaku je osobu s viškovima vrlo poželjna stvar, bez obzira na to kako je dijeta koncipirana. No, možete pročitati tisuće savjeta koji vam govore što je u nekoj dijeti loše, a vrlo rijetko što je zajedničko dijetama koje su učinkovite.

Kad se napravi kvalitetna analiza raznoraznih dijeta, kao što je to napravila ekipa s Business Insidera, na kraju morate doći do nekih karakteristika koje dijele sve uspješne dijete, pa da vidimo o čemu se zapravo radi.

Za početak, tu je ograničen unos šećera - većina ga ljudi unosi previše jer ga je puna visokoprocesirana hrana, a time opterećuje jetru koja ga pretvara u mast i tako donosi višak kilograma.

Izbacivanje prerađenih ugljikohidrata - nezdravi ugljikohidrati jedna su od osnova industrijski prerađene hrane koja nije dobra za naše zdravlje i liniju.

Izbacivanje industrijski proizvedenih biljnih ulja - u procesu prerade događaju se razne negativne stvari za zdravlje poput oduzimanja hranjivih vrijednosti, što ovako proizvedena biljna ulja čini čistim zasićenim mastima bez ikakve koristi za organizam.

Izbacivanje umjetnih transmasti - uglavnom se nalaze u biljnim uljima gdje nastaju procesom hidrogenizacije, a cijeli ih niz istraživanja povezuje sa srčanim bolestima. Radi se neprirodnim, potencijalno otrovnim spojevima koji ne daju apsolutni niti jednu prehrambenu korist za organizam.

Povećavanje unosa povrća i vlakana - povrće ima visoke hranjive vrijednosti, sjajan je antioksidans koji pročišćava organizam i povećanim unosom dobivamo i sve potrebne minerale i vitamina.

Na kraju, uspješne se dijete fokusiraju na hranu - najveća je greška razmišljati jedino o kalorijama, što nam može onemogućiti istinski zdravu prehranu. Treba se hraniti kvalitetno i pravodobno, po mogućnosti svježim namirnicama, a one prerađene iz trgovina izbjegavati u širokom luku.

20.10.2015. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh