« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
BJELOLASICA

Glavna zgrada Olimpijskog centra urušena nakon požara

Požar na glavnoj zgradi Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica ugašen je, slijedi raščišćavanje

Požar
Požar (CROPIX)
Više o

požar

,

Bjelolasica

,

Olimpijski centar Bjelolasica

Nakon gašejna požara na Bjelolasici slijedi raščišćavanje zgrade Olimpijskog centra da bi se na siguran način obavio očevid, prenosi Hina

Direktor Hrvatskog olimpijskog centra Maro Mišić kazao je za Hinu da je objekt osiguran kod Croatia osiguranja što za HOC, kazao je, predstavlja kako-takvo olakšanje. Rekao je da se nada da će se taj objekt, u kojem je bila recepcija, restoran, sanitarni čvor, sportska dvorana i kotlovnica, biti što prije obnovljen jer je on "srce" turističkog kompleksa. Bez tih sadržaja prihvat izletnika i turista nije moguć iako su smještajni kapaciteti neoštećeni, kazao je Mišić.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Dragutin Foschio kazao je da je dio vatrogasaca, kad se vidjelo da neće moći obuzdati razorno djelovanje požara, pristupio izvlačenju opreme koja se mogla iznijeti i tako umanjili štetu. Potrebe za evakuacijom osoblja i turista nije bilo.

Foschio je rekao da je na Bjelolasici noćas bilo minus 19 Celzijevih stupnjeva, što je otežalo gašenje zbog zaleđivanja dijelova vatrogasne opreme. Rekao je da slijedi čišćenje terena da bi se na siguran način mogao obaviti očevid, pa će vatrogasci ostati do večernjih sati.

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić kazala je da će se očevidnoj ekipi karlovačke PU priključiti djelatnici Centra za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba. Hoće li očevid biti obavljen danas ili sutra ovisit će o sigurnosti objekta, rekla je Grčić.

U ogulinskoj bolnici od ravnateljice Jadranke Francetić doznaje se da nitko nije zatražio pomoć ni zbog tjelesnih ozljeda ni zbog smetnji disanja. Dva autobusa turista oko 10,30 sati napustili su Bjelolasicu iako je većina njih planirala boravak do petka.

25.01.2011. 13:11:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh