« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
Ivan Miklenić:

Glas Koncila nije u sukobu s Ivom Josipovićem

Navedeno medijsko podmetanje pokušaj je stvaranja sukoba između novoizabranog predsjednika i Glasa Koncila, poručeno je iz lista

Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila
Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila (Danijel Soldo/Cropix)
Više o

Glas Koncila

,

Ivo Josipović

,

Ivan Miklenić

Glavni urednik "Glasa Koncila" Ivan Miklenić reagirao je danas na interpretacije svoga komentara u posljednjem broju tog katoličkog tjednika ocjenjujući ih "proizvoljnim i tendencioznim" sa svrhom stvaranja sukoba između novoizabranog Predsjednika Ive Josipovića i Glasa Koncila, te naglasio da u tome "ni autor komentara ni Glas Koncila ne žele sudjelovati".

Miklenić reagira "budući da su brojni mediji proizvoljnim i neutemeljenim interpretacijama dezinformirali javnost" i naglašava da nigdje u tekstu komentara od 17. siječnja ne tvrdi da su novoizabranog predsjednika Ivu Josipovića "na Pantovčak postavili tajni centri moći".

"U više medija, dnevnih novina, portala pa i u središnjem Dnevniku HTV-a, emitiranom u četvrtak 14. siječnja, objavljeno je da se u komentaru Glasa Koncila tvrdi da su novoizabranog predsjednika dr. Ivu Josipovića 'na Pantovčak postavili tajni centri moći' što ne odgovara istini jer takve tvrdnje u komentaru GK-a nema", ističe Miklenić.

"Da je riječ o nekorektnoj i proizvoljnoj interpretaciji i konstrukciji pokazuje već prva rečenica toga komentara", nastavlja glavni urednik Glasa Koncila citirajući: "Voljom manje od trećine od ukupnog broja birača Republika je Hrvatska u nedjelju 10. siječnja dobila u prof. dr. Ivi Josipoviću legalnoga i legitimnoga trećeg predsjednika, kandidata Socijaldemokratske partije, koji će imati priliku služiti Hrvatskoj i svim hrvatskim građanima sljedećih pet godina".

"Navedeno medijsko podmetanje pokušaj je stvaranja sukoba između novoizabranog predsjednika i autora komentara, odnosno Glasa Koncila, u čemu ni autor komentara ni Glas Koncila ne žele sudjelovati, te se ograđuju od takve interpretacije komentara u GK", ističe Miklenić. (hina/metro-portal)

15.01.2010. 13:28:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh