« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
PUSTI SNOVI?

Gingrich obećao bazu na Mjesecu do kraja svog drugog mandata

„Do kraja mog drugog mandata imat ćemo prvu trajnu bazu na Mjesecu, i bit će američka", rekao je Newt obraćajući se publici na Floridi

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

Mitt Romney

,

republikanci

,

istraživanje svemira

,

Newt Gingrich

,

baza na Mjesecu

Predizborne kampanje političara diljem demokratskog svijeta karakteriziraju dvije osnovne stvari. Prva je ta da kandidati daju obećanja koja naprosto nikada neće održati, a druga je povlađuju svojim biračima u svakoj mogućoj prilici.

Ipak, jedan od najizglednijih kandidata za dobivanje republikanske nominacije na predstojećim američkim izborima za predsjednika, Newt Gingrich, odlučio je podići cijelu stvar na jedan novi, „vanzemaljski" nivo, piše britanski Guardian.

Obraćajući se publici na Floridi, prije predizbora koji se u toj zemlji trebaju održati idućeg tjedna, ovaj je republikanac odlučio potegnuti nešto što već dugo vremena nije u fokusu mainstream politike - istraživanje i naseljavanje svemira.

„Do kraja mog drugog mandata imat ćemo prvi trajnu bazu na mjesecu, i bit će američka", rekao je Newt. Ustvrdio je kako će se baza koristiti za znanstvena istraživanja, proizvodnju, ali i turizam, što će cijelu stvar učini i više nego isplativom.

Iako su neki novinari cinično prokomentirali kako su nazočili prijelomnom trenutku, ali ne zbog samog obećanja, već zbog činjenice da je Gingrich konačno dokazao da je potpuno izgubio razum, teško je ostati potpuno hladan na ovakvu ideju, ma koliko ona suludo trenutno zvučala.

Na kraju krajeva, uspije li Gingrich pobijediti Romneya za kandidaturu, pa Obamu na izborima, a nakon toga osvojiti i drugi mandat, doista ništa nakon toga neće biti nemoguće.

26.01.2012. 10:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh