« Život
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
USPJEH

Gina Rinehart postala najbogatija žena svijeta

Australka Gina Rinehart (58) raspolaže osobnim bogatstvom u iznosu od 29,17 milijardi australskih dolara, što je oko 22,48 milijardi eura

Fotografija vijesti
Više o

Australija

,

Hancock

,

Gina Rinehart

,

najbogatija žena

Australska multimilijarderka Gina Rinehart, nasljednica rudnika Hancock, najbogatija je žena na svijetu a po bogatstvu je prešla i donedavno najbogatiju ženu - Amerikanku Christy Walton, vlasnicu trgovačkog lanca Wal-Mart, stoji u godišnjem izvješću časopisa Business Review Weekly (BRW) objavljenom u srijedu, javlja Hina.

Na popisu 200 najbogatijih osoba čija je imena objavio BRW, Gina Rinehart (58) raspolaže osobnim bogatstvom u iznosu od 29,17 milijardi australskih dolara, što je oko 22,48 milijardi eura.

U ožujku je časopis Forbes objavio kako se procjenjuje da Christy Walton raspolaže s 25,3 milijarde američkih dolara ili oko 20,02 milijarde eura, a Gina Rinehart je, prema podacima kojima je tada raspolagao spomenuti časopis, bila "teška" 18 milijardi američkih dolara.

Glavna urednica BRW-a Andrew Heathcote objasnila je kako je u godinu dana nasljednica rudnika Hancock gotovo utrostručila svoje bogatstvo zahvaljujući uzletu cijena primarnih sirovina i dvama zaključenim ugovorima.

"Povećanje bogatstva za 18,87 milijardi australskih dolara slučaj je bez presedana. Rezultirao je stranim investiranjima u nove projekte, kao i povećanjem proizvodnje u posljednjih pola godine", objasnila je Heathcote. Rinehart smatraju kontroverznom osobom u Australiji. Na meti je kritika laburističke vlada jer se bori protiv povećanja poreza u rudarskoj industriji.

23.05.2012. 17:29:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh