« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
UGLEDNA GIMNAZIJA

Gimnazijski profesori prijavljeni zbog varanja na putnim nalozima

U gimnaziji koja se diči podatcima da svi njeni učenici idu na fakultet, dogodila se vrlo nezgodna afera

Fotografija vijesti
Više o

Sinj

,

prijevara na putnim nalozima

,

gimnazija Dinka Šimunovića

Afere ne zaobilaze ni srednjoškolske profesore. Naime, u gimnaziji Dinka Šimunovića u Sinju zbog prijevare je prijavljeno troje profesora. Sumnjiči ih se za varanje na putnim nalozima prikazavši pogrešno mjesto prebivališta prenosi Hina.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad tri osobe utvrđena je osnovana sumnja da su kao djelatnici obrazovne ustanove na području Sinja, u različitim vremenskim razdobljima, sačinili zahtjeve za putni trošak koji nisu odgovarali stvarnom stanju.

Slijedi im podnošenje odgovarajuće prijave nadležnom općinskom državnom odvjetništvu, izvijestila je zamjenica glasnogovornice PU Splitsko - dalmatinske Tanja Nazlić.

Jedan profesor je prijavio prebivalište u Kosorima, drugi u Supetru, dok je njihova kolegica kao mjesto stanovanja prijavila Slatine na Čiovu, premda svi troje, kako je utvrdila policija, žive u Sinju. Varali su godinama, tako da šteta iznosi preko 100 tisuća kuna.

Zbog iste stvari i štete od 90 tisuća kuna, policija je prije mjesec dana već prijavila trojicu profesora sinjske gimnazije, a sada je lista osumnjičenih proširena.

Inače radi se o vrlo uglednoj gimnaziji koja se diči da svi iz njeni đaci idu na fakultet.

Prije više od pola stoljeća vrijedilo je pravilo da maturanti sinjske gimnazije Dinka Šimunovića koji bi dolazili u Zagreb na studije nisu trebali polagati prijamne ispite jer su profesori zagrebačkih fakulteta cijenili i dostatnim smatrali znanje stečeno u sinjskoj gimnaziji. 


08.01.2011. 14:27:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh