« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
ZAMRZNUT

Mirjana Sanader dobila pristup računu i plaći

Odvjetnik Sanaderove supruge smatra postupak banke kršenjem ljudskih prava i protuustavnom mjerom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

Mirjana Sanader

,

umjetnine obitelji Sanader

Obrana obitelji Sanader tvrdi da banka nije željela isplatiti posljednje dvije plaće zbog sudske blokade računa te je najavila će zbog toga idućeg tjedna prosvjedovati kod "mjerodavnih tijela" piše Hina.

"Točno je da banka u kojoj je odlukom Županijskog suda u Zagrebu zamrznut račun gospođe Sanader nije željela isplatiti dvije zadnje plaće i obrana to smatra kršenjem ljudskih prava i protuustavnom mjerom, zbog čega ćemo idućeg tjedna mjerodavnim tijelima uputiti dopis", kazao je danas Hini jedan od Sanaderovih branitelja, odvjetnik Goran Suić. Dodaje da je po posljednjim informacijama banka Mirjani Sanader odobrila otvaranje novoga tekućeg računa na koji će ubuduće "sjedati" plaća pa se problem na taj način riješio.

Suić ističe kako je nedopustivo da se Mirjani Sanader nije isplatila plaća od koje živi. Po njegovom mišljenju, sudska privremena mjera blokade računa ne bi se smjela odnositi na redovita primanja.

Suić je rekao i da obrana još nije dobila nikakav odgovor od USKOK-a na zahtjev za uvid u spis, pa su uputili požurnicu. Dodao je da nisu dobili ni odgovor na žalbu na zapljenu umjetnina iz vile Sanaderovih u Kozarčevoj ulici.

USKOK protiv Sanadera vodi istragu zbog zlouporabe položaja i ovlasti u slučaju HEP te udruživanja s ostalim osumnjičenima u slučaju Fini Media, odnosno izvlačenja državnog novca iz ministarstava i javnih poduzeća. Nakon pokretanja istrage na zahtjev USKOK-a je sud blokirao nekoliko bankovnih računa Sanadera i njegove uže obitelji u Hrvatskoj, poslovnog prostora u Zagrebu te udjele njega i njegove supruge u dvije tvrtke.

Uz to privremeno je i oduzeta velika kolekcija umjetnina obitelji Sanader.

08.01.2011. 13:36:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh