« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
POTVRĐENO

Gibonni 1. prosinca u Subotici povodom Dužijance

Svoj prvi nastup u Srbiji Gibonni će imati u sklopu obilježavanja 100. obljetnice žetvenih svečanosti bačkih Hrvata

Gibonni
Gibonni (Wikipedia)
Više o

Beograd

,

Gibonni

,

subotica

Hrvatski glazbenik Gibonni svoj prvi samostalni koncert u Srbiji održat će u Subotici 1. prosinca, objavljeno je u srijedu na internetskim stranicama hrvatskoga programa Radio Subotice.

Koncert će biti organiziran u sklopu obilježavanja 100. obljetnice žetvenih svečanosti bačkih Hrvata, poznatijih kao "Dužijanca", i može se reći da je riječ o međunarodnom spektaklu, kažu organizatori iz Hrvatskoga kulturnog centra "Bunjevačko kolo".

"Najprije je planiran koncert manjeg obujma, ali se pokazalo da je zanimanje za ovaj koncert daleko veće", naveo je predsjednik Organizacijskog odbora Dužijance Davor Dulić.

"Cjelokupna produkcija stiže iz Zagreba, ozvučenje, video produkcija te rasvjeta. Ovo će biti vrhunski koncert kada je riječ o produkciji. Cilj je ostvariti dobru promociju koncerta i uspješan prvi samostalni Gibonnijev nastup u Srbiji. Ovo bi mogao biti test na temelju kojeg će se organizirati eventualni daljnji njegovi koncerti u Srbiji", dodao je PR menadžer koncerta u Subotici Toni Bedalov.

Organizatori kažu da je moguće da će dio prihoda od koncerta biti namijenjen organizaciji ovogodišnjih žetvenih svečanosti u Subotici.

Bački Hrvati "Dužijancu" slave od konca travnja do kolovoza kada se u središtu grada u prisustvu desetak tisuća gledatelja i sudionika predaje kruh od žita gradonačelniku Subotice.(hina/metro-portal)

03.11.2010. 21:55:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh