« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
POVRATAK GIGANTA

General Motors ulaže pola milijarde dolara u ekonomične motore

Ulaganje će stvoriti 550 novih radnih mjesta u tri GM-ova američka postrojenja uključena u proizvodnju četverocilindričnog motora Ecotec

Četverocilindrični Ecotec motor iz General Motorsa bit će transformiran u ekonomičniji stroj
Četverocilindrični Ecotec motor iz General Motorsa bit će transformiran u ekonomičniji stroj (Getty Images)
Više o

General Motors

,

auto

,

ecotec motor

Američki automobilski div General Motors priopćio je da planira uložiti 494 milijuna dolara u ekonomične motore u sklopu širenja poslovanja u SAD-u nakon višegodišnjeg razdoblja bolnih rezova. Kako je priopćeno, to će ulaganje stvoriti 550 novih radnih mjesta u tri GM-ova američka postrojenja uključena u proizvodnju tvrtkinog četverocilindričnog motora Ecotec.

"GM radi na preobražaju proizvodnog portfelja u smjeru smanjenja potrošnje goriva i emisija štetnih plinova, a sljedeća generacija Ecotec motora sastavni dio te transformacije", kazala je Denise Johnson, dopredsjednica GM-a za odnose s radnicima. U sklopu restrukturiranja poslovanja pod pritiskom kontinuiranog gubitka tržišnog udjela koji su joj preoteli azijski rivali, GM je u proteklih pet godina zatvorio brojne tvornice i srezao broj zaposlenih u SAD-u za više od polovice.

Prema najnovijim bi prognozama američka proizvodnja te kompanije u prvom ovogodišnjem tromjesečju trebala dosegnuti 650.000 vozila, što je drastičan skok u odnosu na 371.000 vozila proizvedenih u istome razdoblju godine ranije. Istodobno se očekuje rast globalne proizvodnje na dva milijuna vozila, s 1,33 milijuna u godini ranije, priopćila je ta kompanija. Unatoč tome, tvrtka zasad ne planira nova zapošljavanja. (hina/metro-portal)

19.02.2010. 12:05:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh