« Život
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
SAVJETI :)

Gdje staviti božićno drvce

Moguće je da ćete morati razmjestiti pokoji komad namještaja da biste pozicionirali drvce na savršeno mjesto u dnevnoj sobi

A može i ovako...
A može i ovako... (Arhiva)
Više o

dnevna soba

,

Božić

,

božićno drvce

Božićno drvce, jelka, bor... kako god vi to zvali centralni je dio cijele priče oko Božića, tako da definitivno nije svejedno gdje ćete ga staviti.

Moguće je da ćete morati razmjestiti pokoji komad namještaja da biste pozicionirali drvce na savršeno mjesto u dnevnoj sobi. Naime, inače je fokus dnevne sobe na televizoru, sada fotelju premjestite tako da bude okrenuta prema drvcu kako bi fokus vukla na njega.

Dobre lokacije - drvce postavite u sobu gdje s obitelji provodite najviše vremena. Drvce također možete postaviti ispred prozora kako bi se vidjelo izvana, to doprinosi blagdanskom ugođaju. Također, obratite pozornost ima li u blizini utičnica u koju ćete uključiti lampice.

Loše lokacije - izbjegavajte lokacije u sobi koje su blizu izvora topline. Naime, to isušuje drvce te ono postaje požarni rizik. Osim toga, ako je blizu izvora topline, brzo će mu početi opadati iglice. Uz to, nikada drvcem nemojte zagraditi vrata, ako se dogodi neki hitan slučaj želite imati prohodne izlaze. Također, nemojte da drvce bude na prolazima, tako ćete smanjiti šansu da vam ljudi i ljubimci ruše kuglice s bora.

Male dnevne sobe - pozicioniranje jelke u malim stanovima i dnevnim sobama može biti izazov. Dobro je u ovim slučajevima izabrati kut, tako jelka neće biti na putu, a bit će vidljiva. Kada jednom odlučite gdje ćete ju staviti izmjerite koliko točno mjesta imate, uključujući i visinu stropa. Metar uzmite sa sobom u kupnju drvca. Kada pronađete ono koje vam se sviđa vizualizirajte ga u sobi i izmjerite. Osim toga, možete kupiti i malo drvce koje stane na stolić, ili pak možete okititi bilo koju drugu biljku koju već imate u stanu.

Što nam je glavni cilj?

Cilj je da vam drvce uljepša dom i donese dašak blagdanske atmosfere. Ako ga stavite na mjesto gdje će vam smetatai, samo ćete se živcirati. Soba i s božićnim drvcem svejedno mora ostati funkcionalna i prohodna, piše Family Handyman.

15.12.2021. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    15.12.2021. 13:56
    Ja uvijek u kut dnevne sobe
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh