« Život
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
ZNAMO GDJE NE :)

Gdje muškarci najviše sudjeluju u kućanskim poslovima

Norvežani najviše sudjeluju u kućanskim poslovima, a Japanci najmanje, pokazalo je istraživanje koje je među zemljama članicama provela OECD uoči međunarodnog dana žena

Muškarci se nisu iskazali ...
Muškarci se nisu iskazali ... (Arhiva)
Više o

kućanski poslovi

,

podjela kućanskih poslova

,

Norveška

,

Japan

Nakon što je usporedila koliko odrasle osobe oba spola provode dnevno u 'neplaćenom radu' u 34 zemlje članice, organizacija je zaključila da se polako smanjuje jaz jer sve više žena ima vlastite karijere.

'No još uvijek postoji veliki jaz po spolu u neplaćenim poslovima što očito pokazuje da je muškarcima još uvijek teško primiti se povremeno posla u nekim državama', kaže OECD u priopćenju.

Turkinje provode najviše vremena obavljajući kućanske poslove uključujući kupovinu - ukupno 377 minuta dnevno dok Turci provode dnevno 116 minuta u kućanskim poslovima.

Japanci su najmanje od pomoći u kući i na to potroše 62 minute dnevno dok žene rade u kući 300 minuta dnevno. Iako su Norvežani od najveće pomoći sa 180 minuta dnevno, Norvežanke ipak rade u kući više - 210 minuta dnevno.

Istraživanje je pokazalo da žene na sjeveru Europe provode daleko najviše vremena u opuštanju - u Norveškoj se 367 minuta dnevno troši na odmor i zabavu a u Britaniji žene na to potroše 339 minuta dnevno. Istraživanje OECD-a provedeno je na uzorku od 20 tisuća osoba.

07.03.2014. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh