« Život
objavljeno prije 11 godina
NAAJBOLJI

Gdje možete naći najbolje prijatelje?

Što je stresnije radno mjesto, veća je vjerojatnost da ćete steći odličnog prijatelja jer ćete zajedno dijeliti brige i uspjehe

Cuga poslije posla isto zbližava ljude
Cuga poslije posla isto zbližava ljude (Arhiva)
Više o

radno mjesto

,

prijateljstvo

,

nalaženje prijatelja

Prijatelje najčešće možemo nabrojati na prste jedne ruke, a istraživače sa Sveučilišta Lancaster zanimalo je gdje se kuju najčvršća i najdugotrajnija prijateljstva.

Zaključak istraživanja je da je radno mjesto izvor najboljih prijateljstava, jer teški i zahtjevni uvjeti na poslu uz dugo radno vrijeme najbolji su temelj čvrstih prijateljstava. Kako s kolegama provodimo najviše vremena, prije ili kasnije naći će neka osoba s kojom ćemo sklopiti pravo prijateljstvo.

Zanimljivo je da je anketa pokazala i da se ne moramo uopće karakterno slagati s kolegom da bismo postali dobri prijatelji, te da prijatelji s radnog mjesta pružaju bolju emocionalnu podršku od onih koje nađemo na drugim mjestima. 

Također, što je stresnije radno mjesto, veća je vjerojatnost da ćete steći odličnog prijatelja jer ćete zajedno dijeliti brige i uspjehe u trenucima kad počnete gubiti kontrolu nad situacijom, jer će vas kolega bolje shvatiti. 

25.05.2013. 20:16:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    prijatelje
    12.06.2014. 08:28
    nigdje se ne mogu steci tako dobri prijatelji kao u školi jer poslije škole počinju i prijateljstva iz interesa
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh