« Život
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
EH, DA ...

Gdje je najbolje zasnovati obitelj?

Egzodus mladih iz Hrvatske se ne zaustavlja, a kako ne bi trčali u inozemstvo kao guske u maglu, evo gdje bi se bilo pametno odseliti

Ako već bježite, bježite u Švedsku
Ako već bježite, bježite u Švedsku (Shutterstock)
Više o

Švedska

,

najbolje zemlje za život

,

posao u inozemstvu

,

najbolji poslovi

,

osnivanje obitelji

Zasnivanje obitelji velik je korak za svakog čovjeka, a kako iz Hrvatske svakodnevno odlazi mladi koji traže bolji život, nije loše znati gdje bi bilo najpametnije otići kako bi vam obitelj živjela u najboljim mogućim uvjetima.

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja sa strancima koje je proveo britanski finansijski gigant HSBC Holdings, najbolja država za osnivanje porodice je Švedska, a prate je Češka, Singapur, Novi Zeland i Kanada.

Skoro tri četvrtine ispitanika odgovorilo je da su uvjeti za odgajanje djece u Švedskoj bolji nego u njihovoj matičnoj zemlji. U samom vrhu su također i Austrija, Španjolska, Rusija, Bahrein i Nizozemska.

Prema ovom istraživanju koje je obuhvatilo 45 zemalja, među 20 najboljih zemalja još se nalaze Irska, Njemačka, Francuska, Belgija, Tajvan, Norveška, Tajland, Hongkong, Južnoafrička Republika i Australija.

Od ostalih zemalja u svijetu, Indija zauzima 24. mjesto, odmah iza je Japan, Velika Britanija je 29, SAD 37, dok je Kina na 38. mjestu liste.

Najlošije zemlje za osnivanje porodice su Kuvajt, Brazil, Indonezija, Čile i Južna Koreja.

Rezultati studije su prikupljeni na osnovu faktora kao što su društveni život, bliskost s partnerom, tolerancija, kvaliteta obrazovanja, ukupni troškovi u vezi s podizanjem djece, zdravstvo, integracija i kvaliteta života.

22.09.2016. 13:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh