« Kultura
objavljeno prije 7 mjeseci i 27 dana
NAJAVE

Ganz nove Perforacije i Noć performansa u Rijeci

Ganz nove Perforacije, festival izvedbenih umjetnosti i nezavisne autorske produkcije suvremenog kazališta, plesa i performansa te site-specific događaj Noć performansa, nakon Zagreba dolaze i u Rijeku od 29. do 31. listopada

Ganz nove Perforacije & Noč performansa
Ganz nove Perforacije & Noč performansa (Arhiva)
Više o

Rijeka

,

Noć performansa

,

Ganz nove Perforacije

Festival počinje u četvrtak, 29. listopada u 20 sati u velikoj dvorani Filodrammatice  izvedbom plesne predstave Playing reality, Koraljke Begović i Jasne Jasne Žmak, koja za svoje ishodište uzima svima znane dječje igre te ih transformira u plesne sekvence gradeći  kompleksnu rekonstrukciju poznatog svijeta igara. 

Na popratnom programu u 18 sati u prostoru studija Kamov održat će se panel o prednostima i izazovima sudioničkog upravljanja u kulturi kao dio diskurzivnog programa Mreže izvedbenih umjetnosti.

Drugu plesnu večer, u petak, 30. listopada na istom mjestu i u isto vrijeme, obilježit će predstava koja je 2018. godine osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju plesnu predstavu u cjelini - Tamo vani i ovdje unutra, Ane Kreitmeyer i Sonje Pregrad.

U okviru site-specific programa, poznatoj Noći performansa, podnaslovljenoj Sve je moguće osim nemogućeg prostora za performans, koja se bavi istraživanjem novih prostora za performans i društvene odnose, 31. listopada udruga Domino predstavlja umjetnike i njihove instalacije, performanse, prostorne intervencije i akcije u javnom prostoru te modele interakcije, komunikacije i participacije s publikom koje pružaju nove perspektive u odnosu na kulturno-društveno-politički kontekst te eksperimentiraju s umjetničkim formama i poetikama.

Svoje radove izvest će Nika Bokić (Bezopasni zagrljaji / Noli me tangere), Antonio Grgić (Spomenici sviraju) i Petra Mrša (Landscape & Lekcija) na nekoliko lokacija užeg centra Rijeke.

Besplatno savjetovanje, u okviru S.O.S. linije Nike Bokić, možete dobiti cijeli dan na broj telefona 091 723 9908, a fanzine o novoj neinvazivnoj terapijskoj metodi hipankalize potražite od 12 sati u Filodrammatici te na riječkom Korzu. Nakon što ste obavili razgovor, sudjelujte u participativnom koncertu u 13 sati na Spomeniku na ulazu u brodogradilište „3. Maj" u Liburnijskoj ulici. Potražite instalacije u formi zastava u javnom prostoru, a potom se od 15 sati prošećite u 45-minutnoj raspršenoj šetnji u javnom prostoru koja će započeti kod Konta (trg ispred hotela Kontinental kod kipa Janka Polića Kamova).

Iako je vrijeme karantene bilo ispunjenom kulturnim sadržajima on-line tipa, iskustvo ipak pokazuje da ništa ne može zamijeniti živu izvedbu i izravni proces uživanja u umjetnosti. Ova se godina pokazala puna neizvjesnosti te nas osvijestila da ne znamo što donosi sutra i da baš zato uživamo u danas. Zato, posjetite programe Ganz novih Perforacija, a ulaz je, kao i uvijek - slobodan u sklopu inicijative Umjetnost dostupna svima. Ulaznice se rezerviraju samo za plesne predstave u sklopu Ganz novih Perforacija na e-mail adresu:  udrugadomino.marketing@gmail.com

Ganz nove Perforacije i noć u rijeci realiziraju se u suorganizaciji Domina i Prostor Plus u sklopu platforme Mreža izvedbenih umjetnosti.

Festival podržavaju Program Europske unije Kreativna Europa, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka, Zaklada Kultura nova te Grad Zagreb.

Više informacija o programu pronađite na facebook stranicama Festivala Perforacije te na mrežnim stranicama https://thisisadominoproject.org/.

26.10.2020. 13:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh